Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Aan dit teken zie je of je te véél huidverzorgingsproducten gebruikt

Veel mensen grijpen het intensieve thuis zitten aan om hun huid eens goed onder de loep te nemen. Wat minder make-up, wat meer verzorging. Maar pas op: er bestaat zoiets als té veel huidverzorging. 

Online circuleren volop video’s van vrouwen die stap voor stap uitleggen wat ze allemaal op hun gezicht smeren voor een egale huid. Driftig smeren ze met serums, crèmes die ze laag voor laag aanbrengen. In laagjes werken kan goed uitpakken voor de huid. Maar: pas op dat je niet te veel gebruikt.

Advertentie

Rullen

Zodra je huid begint te ‘rullen’ wanneer je een product aanbrengt, weet je dat je te veel gebruikt of dat je producten te snel achter elkaar aanbrengt. Er is maar een bepaalde hoeveelheid substantie die de huid tegelijk kan opnemen. Daarom is het slim om een paar vuistregels in gedachten te houden en een onderscheid te maken tussen dag- en nachtverzorging.

Bij dagverzorging licht de focus vooral op bescherming tegen de zon en vervuiling. Denk aan producten met antioxidanten, een vochtinbrengende crème en SPF. ’s Nachts herstelt de huid. Dan komen producten met glycolzuur en retinol in de vorm van hydraterende crèmes, serums en oliën van pas.

Eindig dik

Onthoud ook dat water niet door olie heen kan. Breng dus altijd eerst een product op waterbasis aan voordat je met olie in de weer gaat. Eindig altijd met het product met de dikste structuur en een SPF. Bovendien kun je het best tussen de verschillende laagjes wat tijd laten. Maak ’s ochtends bijvoorbeeld eerst je gezicht schoon, breng oogcrème en hyaluronzuur kleed je aan, drink een kop koffie, smeer met een antioxidantencrème, poets je tanden, smeer een SPF en breng daarna (eventueel) make-up aan.

Kortom: je smeert niet zomaar te veel, míts je geduldig te werk gaat.

Visagist Carmen legt uit waarom een goede nachtcrème zo belangrijk is.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Red. Beeld: iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (20 t/m 26 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien