Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Bijzonder: na Crocs zijn deze teenschoenen dé nieuwste trend voor modeminnaars

Wie niet bang is om een nieuwe schoenentrend uit te proberen kan komende maanden haar hart ophalen. Na de succesvolle comeback van Crocs zijn teenschoenen helemaal je-van-het als het aan modehuis Balenciaga ligt. Je weet wel, een soort waterschoen die je normaal gesproken inpakt als je naar Frankrijk op vakantie gaat.

Geheel nieuw is deze tenen, eh… schoenentrend niet. Eerder bracht het Franse modehuis Maison Margiela al de beroemde én beruchte Tabi schoen uit (zie hier). Maar Balenciaga gaat nu nog een stapje verder. Waar dit model vooral gebruikt wordt voor outdoor sporten, moet het nu een mode-item worden.

Advertentie

Teenschoenen zijn de nieuwste trend

De vraag is of je deze teenschoenen daadwerkelijk in Nederland op straat ziet, maar het valt niet te ontkennen dat de schoenen van Balenciaga de afgelopen jaren als warme broodjes over de toonbank gingen. Wie weet dat het Franse merk ook dit bijzondere ontwerp aan de man weet te brengen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 11:11 DR3AM©. XAM3N ™ EXEC . (@amsterdam305410) op

Met klimaatverandering en de stijgende zeespiegel in het achterhoofd heeft de hoofdontwerper van het modehuis deze waterschoen bedacht met een plekje voor iedere teen. Het ontwerp wordt uitgebracht in verschillende kleuren, namelijk rood, blauw en zwart.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 11:11 DR3AM©. XAM3N ™ EXEC . (@amsterdam305410) op

Gezondheidsvoordelen van teenschoenen

Misschien doet het ontwerp je wel denken aan een ander bekend merk: Vibram. Dit Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in het maken van schoenen waarbij je het gevoel hebt alsof je op blote voeten loopt. Het ‘FiveFingers’-model is al meerdere keren in de prijzen gevallen. De gezondheidsvoordelen liegen er niet om: dit type schoen zou helpen om je voeten sterker te maken, de doorbloeding te verbeteren en je gewrichten tijdens het lopen te ontlasten. Of dat ook geldt voor het modieuze exemplaar van Balenciaga, is nog de vraag.

Ken je dat: ben je aan het wandelen met je slippers aan… Schiet er een bandje los! Je hoeft niet direct nieuwe slippers te kopen, want je lost het probleem gemakkelijk op.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 5fingers.nl, Linda. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien