Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Word je geknipt door een thuiskapper? Deze gemeenten willen daar vanaf

Een thuiskapper is al snel een stuk voordeliger dan een kapper in een salon. Fijn dus als hij of zij bij jou aan huis komt of jij bij de kapper aan huis kan komen. Maar of dit fenomeen nog lang blijft bestaan…

Als het namelijk aan de branchevereniging voor kapperszaken en aan 7 Nederlandse gemeenten ligt, komt er binnenkort een einde aan thuiskappers.

Advertentie

Einde aan fenomeen thuiskappers?
Steeds meer kappers werken als zzp’er. Het aandeel zelfstandige kappers groeide van 43 procent in 2007, naar 49 procent in 2017, blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). En veel van die zelfstandigen knippen aan huis. Iets waar salons niet blij mee zijn.

7 gemeenten worden strenger
De Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) denkt dat door alle zelfstandigen en thuiskappers het kappersambacht onder druk komt te staan. 7 gemeenten vinden dat de ANKO gelijk heeft en hebben maatregelen genomen.

Woon je in Dalfsen, Dronten, Hoogeveen, Hardenberg, Harlingen, Twenterand of Urk, dan kan het zijn dat je geen nieuwe thuiskapper meer kunt vinden. Bestaande thuiskappers mogen hun werk blijven doen, maar wie thuiskapper wil worden, krijgt alleen een vergunning als ‘ie ook een winkelpand heeft.

Zo’n 50 andere gemeenten overwegen ook maatregelen te nemen, waaronder Dordrecht, Heerlen, Nieuwegein en Amersfoort. Nog even afwachten dus, of je binnenkort op zoek moet naar een nieuwe (thuis)kapper.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien