Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Time-out: Winterwandeling in Leiden

Voor een fijn thuis
Voor goede keukenproducten, mooi bedlinnen en leuke hebbedingen ga je naar Thuis bij Van Manen, ook bekend van de servieswinkel Van Manen aan Tafel. Nog een goede reden om even bij ‘Thuis’ binnen te wippen? Het Vlaamsch Broodhuys heeft er een shop-in-shop en bakt het lekkerste brood van Nederland. Hogewoerd 6 en 8, tel. 071-513 96 66, www.vanmanenaantafel.nl.

Ook leuk voor hem
Bij Kaa’s is het ook leuk winkelen mét man. Want deze winkel verkoopt naast mooie dameskleding en accessoires (Filippa K, Day, Ted Baker, Isabel Marant) ook fijne herenkleding én heeft een lekkere koffiehoek. Nieuwe Rijn 27, tel. 071-513 05 06, www.kaa-s.nl.

Advertentie

Stadslokaal Burgerzaken
In de statige, langgerekte Breestraat is het goed shoppen. Wilt u halverwege op adem komen? Stap dan binnen bij Stadslokaal Burgerzaken. Hier luncht u met uitzicht op het renaissance-stadhuis. Leuk om te weten: in de ­vijftiende eeuw was het pand in gebruik als herberg. Breestraat 123, tel. 071-566 11 22, http://www.stadslokaalburgerzaken.nl/.

Digitale wandeling
Toch wat te koud voor een echte stadswandeling? Via De Leidse Loper wandel je behaaglijk digitaal door de binnenstad. Met ­geluidsfragmenten en filmpjes kom je langs 24 historische locaties en leer je alles over de geschiedenis. www.deleidseloper.nl.

Weg uit de drukte
Voor de nodige wellness tijdens alle kerststress kunt u zich laten verwennen bij Babassu Skin en Spa, ­midden in de stad. Bovendien kunt u in de bijbehorende winkel met zalige beauty­producten vast slagen voor de laatste kerstaankopen. Nieuwe Rijn 60, tel. 071-514 92 07, www.babassu.nl.

Vintage onder de boom
Misschien niet echt iets voor onder de boom, een klassieke fauteuil van Eames, maar wat minder serieuze vintage is toch ook leuk. Ju & Ju heeft twee vestigingen in Leiden en verkoopt nieuwe én oude designmeubels en accessoires. Hogewoerd 33 en Raamsteeg 13, ­tel. 071-514 43 20, www.juenju.nl.

Kunstenaars-walhalla
Bij Terpen Tijn kun je terecht voor teken- en schilder­materialen, maar ook voor boetseerklei, speksteen, wissellijsten en prachtig papier uit India en Nepal. Nieuwe Rijn 57, tel. 071-513 13 69, www.terpentijn-leiden.nl.

PS. Kerstcadeaus kopen? Op 19 december is het koopzondag in Leiden.

Uit het blad Meer dagjes uit

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien