Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tips om te stralen

81% van de Nederlandse vrouwen heeft niet het gevoel dat ze elke dag straalt, terwijl 92% dit wel graag wil. Met deze tips voel je je beter dan ooit en straal je als nooit tevoren!

Libelle samen met NIVEA

1. Lekker in je vel
Uit onderzoek van NIVEA blijkt dat vrouwen het meest stralen wanneer ze lekker in hun vel zitten, maar dat het ‘m ook vaak in kleine dingen zit. Lekker uitbundig zingen onder de douche, een dansles uitproberen of elke ochtend een paar minuten mediteren: zulke dingen geven nieuwe energie en vergroten je zelfvertrouwen. En dat zie je!

“Wanneer ik straal? Als ik bij vrienden ben of als ik met mijn meidenband aan het zingen ben!”

2. Slaap als Doornroosje
Te weinig slaap staat op nummer 2 als het gaat om oorzaken die stralen in de weg staan. Gelukkig kun je zelf maatregelen treffen om je nachtrust te verbeteren. Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op: ritme is goed voor ons lichaam. Zorg daarnaast voor een goed matras en een hoofdkussen dat je nek en schouders ondersteunt. Zorg dat je slaapkamer voldoende donker en stil is en zet het raam open voor frisse lucht. Doe vlak voordat je naar bed gaat geen (emotioneel) inspannende dingen. Lig je toch erg lang te woelen? Sta dan even op om iets anders te doen, zoals een boek lezen.

3. Beauty routine
Vrouwen geven aan dat goed voor je huid zorgen, belangrijk is voor die gewenste glow. Want als je goed voor je huid zorgt, zit je lekker in je vel. Een dagcrème staat niet voor niets in de top 3 van producten die vrouwen laten stralen. Zoek de dagcrème die bij jouw leeftijd en behoeftes past. Want elke vrouw en elke huid is anders.

Stralen doe je door je huid goed te verzorgen, vindt 42% van de Nederlandse vrouwen.

4. Doe waar je jij comfortabel bij voelt
Vooral tijdens avondjes uit, bruiloften, feestdagen of momenten waarop we in het middelpunt van de belangstelling staan, vinden we het extra belangrijk om te stralen. Het is daarom belangrijk om te doen waar jij je comfortabel bij voelt, dan zit niets dit in de weg. Een avondje uit? Draag geen hoge hakken als je veel moet staan of strakke jurkjes die je eigenlijk onzeker maken. Je moet je lekker in je kleding én lijf voelen!

5. Tijd met dierbaren doorbrengen
Wat jou happy maakt, is heel persoonlijk. Veel vrouwen geven aan vooral zichzelf te laten stralen. Hun partner en kinderen komen op de tweede en derde plek. Ook vriendschap maakt gelukkig, dat wijst onderzoek uit. Breng dus voldoende tijd door met je dierbaren!

Ready to shine
Met deze tips en de juiste dagcrème ben jij helemaal klaar om iedere dag van de week het stralende middelpunt te zijn. Probeer eens de NIVEA CELLular Volume Filling Dagcreme en Pearls, deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de ouder wordende huid en geeft de huid weer volume terug.

Goed nieuws: vanaf 8 mei reken je bij Kruidvat twee NIVEA-producten af voor de prijs van één. Wil je weten wat jij kunt doen om goed voor je huid te zorgen? Op kruidvat.nl/allesomtestralen vind je meer informatie en producten die bij jou passen.

logo_nivea      logo kruidvat

* Onderzoek uitgevoerd door NIVEA CELLular Anti-Age Volume Filling onder 250 Nederlandse vrouwen tussen de 45 en 65 jaar oud.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Winnen: het boek 'De kus van Dabrowski' over opgroeien als buitenechtelijk kind

De moeder van Chris van Camp (57) raakt in de jaren zestig zwanger van haar minnaar terwijl ze getrouwd is met Jan. Iedereen weet het, maar er wordt niet over gepraat. Daarover schreef ze het boek De kus van Dabrowski. 

In De kus van Dabrowski neemt Chris Van Camp de lezer mee in de laatste zeven levensdagen van haar hoogbejaarde moeder. Ze hebben wel vaker afscheid genomen, met stille trom of slaande deuren. Voor de moeder was ‘wat dé mensen zouden denken’ van levensbelang, terwijl voor de dochter de waarheid over haar bastaardschap levensnoodzakelijk was.

Uitgerekend in die woordeloze, intense lange dagen komt de auteur het boek van de vergeten Poolse Kazimierz Dabrowski (1902-1980) tegen. Zijn positieve desintegratie theorie, die al dat vallen en opstaan rechtvaardigt, voelt als thuiskomen. Het verklaart haar té felle emoties, haar onnoemelijke pijn, haar zucht naar autonomie, maar ook haar veerkracht. Deze aha-erlebnis zorgt ervoor dat ze haar deviante jeugd en de bijbehorende vloedgolf van haarscherpe, vaak pijnlijke herinneringen als haar ware erfenis gaat koesteren.

WIN: De kus van Dabrowski

Libelle mag 10x het boek De kus van Dabrowski (€23,50 Manteau) weggeven. Meedoen? Vul dan onderstaand formulier in.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze groep pleit voor een vrije dag wanneer de horeca heropent

Wat ga jij doen als de horeca weer opent? Een koffie op het terras? Een uitebreide lunch? Óf moet je misschien gewoon werken?

Bij de vorige heropening in de zomer leek het wel Oud en Nieuw: het werd gevierd met confetti en op andere plekken werd afgeteld. De afzetlinten, waarmee de terrassen wekenlang waren afgezet, werden ceremonieel doorgeknipt. Om er dit keer net zo erg van te genieten pleit de actiegroep HorecaVrij voor een nationale feestdag waarop iedereen vrij is om van de horeca gebruik te maken.

Heropeningsdag horeca

Het afgelopen jaar mocht de horeca in Nederland in totaal maar vijf maanden open zijn. Ondanks de steunmaatregelen heeft dit geleid tot grote verliezen – en natuurlijk een groot gemis voor iedereen. Maar we hanteren de maatregelen natuurlijk niet voor niets. Als het goed is, kunnen we daardoor wél genieten van de terrassen tijdens goed weer, na (op het moment van schrijven) 212 gesloten dagen.

“De heropeningsdag moet voelen als één groot feest en voor de huidige generaties als een bevrijding. We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?”, vertelt de initiatiefnemer Ad Schaap van HorecaVrij. De groep wil minimaal 100.000 handtekeningen op hun website verzamelen om het voorstel onder de aandacht te brengen. Denk jij dat het lukt?

Tot die tijd zullen we nog maar in de tuin moeten met dit zelfgemaakte drankje:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

1

Bron: HorecaVrij. Beeld: ANP.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit is de meest gemaakte fout onder slechte slapers

Slechte slapers: opgelet! Als jij vaak ‘plafonddiensten’ draait, dan is dé tip tegen slapeloze nachten vast heel welkom. Wij hebben ‘m voor je, en hij is behoorlijk verrassend.

De tip komt van slaapexpert Rebecca Robbins, die ook als docent geneeskunde aan de Harvard Medical School werkt.

Tip voor slechte slapers

Rebecca zegt namelijk dat slechte slapers allemaal een veelgemaakte fout begaan. En als we daar nu eens massaal mee stoppen, zullen al onze slaapproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Meest gemaakte fout

Wat die fout precies is? In bed blijven liggen als je niet kunt slapen. “Een van de grootste fouten die velen van ons maken, waaronder ikzelf, is dat we wanneer we slaapproblemen hebben, in bed blijven liggen woelen en draaien. We denken dat als we langer in bed blijven liggen, dat we dan vanzelf in slaap vallen”, aldus de slaapexpert.

Klassieke conditionering

Maar je bereikt hiermee het tegenovergestelde: “We zijn hiermee onze hersenen klassiek aan het conditioneren. We leren hiermee namelijk aan dat slapeloosheid in bed plaatsvindt. Het is niet de plek waar we in slaap vallen, leren we onze hersenen, maar de plek waar we woelen en draaien”, legt ze uit.

Probeer het opnieuw

Natuurlijk moet je niet gelijk uit bed springen als je niet direct in slaap valt wanneer je hoofd je kussen raakt. Dat gebeurt namelijk bij weinig mensen. Maar vaak voel je zelf aan wanneer het weer zó’n nacht wordt. “Iemand die goed uitgerust is, heeft 15 minuten nodig om in slaap te vallen. Dus zelfs als je een gezond slaapritme hebt, kost het even tijd om in slaap te vallen. Maar als je echt slaapproblemen hebt, dan voel je precies aan wanneer het een verloren zaak is. Als je denkt dat het weer een nacht van woelen en draaien wordt, dan is dat het moment om uit bed te stappen en het later opnieuw te proberen”, tipt Rebecca.

Hersenen resetten

Wat je dan in hemelsnaam moet gaan doen? Rebecca legt uit: “Je moet je hersenen echt even resetten. Ga iets onzinnigs doen. Vouw je wasgoed op, doe de afwas of lees een paar pagina’s van een boek. Als je je moe begint te voelen, ga je terug naar je bed en begin je opnieuw.” Wel wil Rebecca meegeven dat je in dit resetmoment je telefoon het beste links kan laten liggen. Pak ook je laptop er niet bij; licht afkomstig van schermen is namelijk funest.

Slecht geslapen? Met dit make-up trucje zie je er toch uitgeslapen uit

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: Well and good. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien