Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Tips tegen statisch haar

Statisch haar, wie heeft er in de winter niet last van? Wij wel! Gelukkig zijn er tips om statisch haar te voorkomen! 

Advertentie

Oorzaak

Hoe ontstaat statisch haar eigenlijk? Hiervoor moeten even terug in de schoolbanken. Misschien herinner je je het proefje tijdens scheikunde nog, die van de ballon en de wollen trui? Even wrijven op je trui, de ballon boven je hoofd houden en het haar vliegt recht omhoog. Statisch haar heeft dus alles te maken met aantrekkingskracht die ontstaat door wrijving: negatief geladen deeltjes trekken namelijk positief geladen deeltjes aan. Als je haar te veel negatief geladen deeltjes heeft, gaat het overeind staan.

Waarom in de winter?

Vooral als het winter hebben we vaak statisch haar. Dit komt omdat de lucht dan droger is en de verwarming hoog staat. Hierdoor krijgt je haar niet voldoende vocht waardoor het statisch wordt. In de zomer is dit wel het geval waardoor je kapsel dan goed in model blijft. Gelukkig zijn er voor de winterse maanden tips om je haar ook in bedwang te houden!

1. Draag geen synthetische kleding. Dit materiaal is statisch van zichzelf en verergert het statische effect op je haar.

2. Doe een beetje conditioner in een spuitbusje en stop deze in je handtas. Als je haar statisch is, hoef je slechts je emergency-spray uit je tas te pakken en op je haar te sprayen. Spray het alleen op de lokken, niet op de aanzet.

3. Kam of borstel je haar niet te vaak. Wil je het toch kammen, spray dan wat haarlak op je kam en haal het door je haar.

4. Doe een beetje glansserum in je haar of spuit haarlak over de lengtes van je haar.

5. Er bestaan speciale droogtrommeldoekjes die er voor zorgen dat je kleding fris ruikt en niet statisch wordt. Deze doekjes zijn bij uitstek geschikt om ook je haar anti-statisch te maken. Wrijf met een doekje over je haar en je statische haren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien