We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Tips voor een energie-ontbijt

Energie
Om een dag thuis of op je werk goed door te komen heb je veel energie nodig. Je kunt de dag het beste beginnen met een goed ontbijt. Een goed ontbijt bevat (volkoren) brood of een volkoren graanproduct (Brinta, muesli). Wie ‘s morgens niet zoveel door z’n keel krijg doet er goed aan in de loop van de ochtend nog een boterham te nemen.

Haast verslechterd de spijsvertering
Het ontbijt wordt vaak (te) haastig genuttigd. Dit is geen goede start van de dag: neem echt de tijd om rustig te ontbijten. Goed kauwen in plaats van happen en wegslikken is ook al manier om meer energie uit je voeding te halen, hiermee bereik je meteen dat je spijsverteringskanaal minder wordt belast.

Advertentie

 

Veel water drinken
Het is belangrijk om ‘s ochtends veel water te drinken. Het beste is om dit gelijk te doen zodra je wakker wordt. Dit is belangrijk omdat je ‘s nachts veel vocht verliest, en het zet ook meteen je darmen aan het werk. Het beste kun je de dag beginnen met verse vruchtensap en groentesap. Start in ieder geval niet met koffie want koffie remt de functie van de lever en nieren om giftige stoffen uit het lichaam te krijgen.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien