Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Laat je haar sneller groeien met deze 7 haaroliën

Wie droomt er niet van een dikke bos haar? Om de groei een steuntje in de rug te geven, kun je daarom haarolie gebruiken.

Hoewel je zelf natuurlijke olie produceert, sebum genoemd, kunnen het dagelijks stylen en het milieu ervoor zorgen dat dit minder wordt aangemaakt. Logischerwijs wordt het haar hierdoor droger. Haarolie kan het gelukkig op een kunstmatige manier wél weer aanvullen. Maar let wel: het is niet dat je haar ineens een meter zal groeien, maar zorgt wel voor sterker haar dat minder snel afknapt en een lichte stimulering.

Advertentie

Rozemarijn
Haarolie versterkt dus de lokken, maakt de hoofdhuid gezonder, stimuleert haargroei en zorgt er daardoor ook voor gezonder uitziend haar. Vooral ingrediënten als ginseng, rozemarijn, munt, appel, asperges en zelfs chili doen wonderen. “Dit zorgt voor een goede bloedstroom en stimulatie van de haarzakjes, wat op zijn beurt leidt tot consistente haargroei”, vertelt Eva Proudman, haarverlies-specialist, bij Womenshealth. “Ook helpen de antioxidanten schade te voorkomen en veroudering huid en haar tegen te gaan.”

Keratine
Naast vitamine E en C adviseert ze op zoek te gaan naar haargroei-oliën met eiwitten. Haar bestaat voor 80 tot 85 procent uit eiwitten die keratine worden genoemd. Voeding kan daarbij ook een handje helpen: eiwitrijk eten zou voor sterker haar en nagels zorgen. Worden de eiwitten aan haarproducten toegevoegd, dan zal het ook het haar verdikken en verstevigen.

Gebruik
De olie breng je volgens de deskundige het beste aan op de hoofdhuid door zachtjes te masseren. “De actieve ingrediënten kunnen door de hoofdhuid worden opgenomen om de onderliggende dermale papilla te stimuleren – het deel van de follikel dat de groei reguleert,” zegt Proudman. “De zachte massage stimuleert ook de microcirculatie van de hoofdhuid, wat op zichzelf de haargroei aanmoedigt.” Bij sommige oliën is het juist beter om het niet op de hoofdhuid in te masseren, dit staat vaak op de verpakking beschreven.

Om je tijd te besparen zochten wij een aantal oliën op die aan Proudmans advies voldoen:

Kan het voor jou niet snel genoeg gaan? Visagist Carmen laat zien hoe je je haar optisch (!) makkelijk langer maakt:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womenshealth, Haarstichting.

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien