Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dít is het verschil tussen een dure geur en een goedkopere variant

De prijsverschillen tussen geuren lopen enorm uiteen. Blijft een kostbaar parfum echt langer hangen? Nee, zegt ‘parfumdokter’ Sofie Albrechts. 

Flair vroeg Albrechts van het blog Café Cosmetique naar het verschil tussen een dure en een betaalbare geur. Wat blijkt: het verschil zit ‘m in de marketing, de verpakking en de distributie. Het parfum an sich is helemaal niet zo duur. “Het water zelf neemt maar enkele procenten van de totaalprijs in beslag.”

Advertentie

Speciaal

“Daarnaast speelt de prijspositionering natuurlijk ook een belangrijke rol”, vervolgt Albrechts. “Het succes van een duur nicheparfum is mede afhankelijk van de exclusiviteit ervan. Ze móeten duurder zijn om speciaal bevonden te worden. Terwijl budgetparfums toegankelijker moeten zijn, gemaakt zijn om een jongere doelgroep aan te spreken en dus scherp geprijsd zijn.”

Net zo goed

Kortom: hoe lang of kort een geur blijft hangen, heeft maar weinig te maken met de prijs. Een goedkoper parfum kan daarom net zo goed zijn. “Vaak worden budgetparfums samengesteld door dezelfde neuzen die ook voor parfumerie- en nichemerken werken. Een goekope(re), synthetische molecule is daarbij niet altijd minder verfijnd of goed dan een natuurlijke molecule. Bepaalde ingrediënten zoals citrus of witte musk zijn goedkoop en makkelijk te verkrijgen, maar daarom niet minder lekker.”

Prijs-kwaliteitverhouding

Als je een geur hebt gevonden die bij je past, wil je natuurlijk dat je die zo lang mogelijk ruikt. Een eau de toilette beklijft 2 tot 4 uur. Een eau de parfum moet zeker 6 uur meegaan. Die laatste heeft ook meestal de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast gaat een frisse citrusgeur minder lang mee dan een zwaardere, oriëntaalse geur.

Droge huid

Het is slim om eerst wat bodylotion te smeren op de plekken waar je parfum aanbrengt. De geur blijft namelijk minder lang zitten op een droge huid. Vergeet ook niet een snufje te sprayen in je haar en op je kraag: textiel en haar houden een geur langer vast dan huid.

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien