Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Snel vettig haar? Check je borstel eens!

Is je haar snel vet of ziet het er juist dof en futloos uit? Al deze problemen zouden weleens veroorzaakt kunnen worden door je borstel.

Losse haren, restjes mousse, droogshampoo of haarlak: je haarborstel bevat meer vuiligheid dan je denkt. En al dat viezige komt keer op keer opnieuw in je haar terecht.

Advertentie

Viezigheid
Vuile borstels zorgen ervoor dat je haar verzwaart en er sneller vuil – en daardoor sneller vettig – uitziet. Bovendien wordt zo’n borstel na verloop van tijd een broeiplek voor stof, huisstofmijt, bacteriën en schimmels. Als je last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid of van roos, zou dit ook kunnen komen door een vieze borstel. Dan is het dus helemáál aan te raden om ‘m regelmatig schoon te maken.

Zo doe je dat
Hoe je ‘m gemakkelijk maar toch goed schoonhoudt? Verwijder na gebruik steeds de dode haren en maak je borstel 1 keer per week grondig schoon. Dat doe je het best met een tandenborstel en wat water en zeep. De haren van de tandenborstel zijn klein genoeg om in alle hoekjes te komen, maar ze zijn ook zacht genoeg om de borstel niet te beschadigen.

LEES OOK:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien