Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Snel vettig haar? Check je borstel eens!

Is je haar snel vet of ziet het er juist dof en futloos uit? Al deze problemen zouden weleens veroorzaakt kunnen worden door je borstel.

Losse haren, restjes mousse, droogshampoo of haarlak: je haarborstel bevat meer vuiligheid dan je denkt. En al dat viezige komt keer op keer opnieuw in je haar terecht.

Advertentie

Viezigheid
Vuile borstels zorgen ervoor dat je haar verzwaart en er sneller vuil – en daardoor sneller vettig – uitziet. Bovendien wordt zo’n borstel na verloop van tijd een broeiplek voor stof, huisstofmijt, bacteriën en schimmels. Als je last hebt van een geïrriteerde hoofdhuid of van roos, zou dit ook kunnen komen door een vieze borstel. Dan is het dus helemáál aan te raden om ‘m regelmatig schoon te maken.

Zo doe je dat
Hoe je ‘m gemakkelijk maar toch goed schoonhoudt? Verwijder na gebruik steeds de dode haren en maak je borstel 1 keer per week grondig schoon. Dat doe je het best met een tandenborstel en wat water en zeep. De haren van de tandenborstel zijn klein genoeg om in alle hoekjes te komen, maar ze zijn ook zacht genoeg om de borstel niet te beschadigen.

LEES OOK:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien