Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Vijftigplussers gaan massaal naar circusschool

Trapeze zwaaien, in de ringen hangen, een dubbele flikflak: Engelse vrouwen draaien hun hand er niet voor om. De circusschool voor volwassenen is in Engeland razend populair. 

Door heel Engeland schieten circusscholen als paddenstoelen uit de grond. Vooral onder vrouwen boven de vijftig is een middagje in de trapeze hangen opeens een favoriet tijdverdrijf. “Veel vrouwen van die leeftijd willen zichzelf uitdagen iets nieuws te proberen en het circus is daarvoor perfect”, verklaart Jane Rice-Brown, directeur van het Nationaal Centrum voor Circuskunst in Londen de hype.

Advertentie

Fit
Rice-Brown: “Het is een geweldige manier om fit te blijven, maar het kan een ervaring zijn die je leven voorgoed verandert. Mensen leren dingen waarvan ze dachten dat ze die nooit zouden kunnen. Het aantal circusscholen is geëxplodeerd, zo populair is deze sport geworden.”

Trapeze
Vrouwen die al verknocht zijn zeggen dat ze zich veel fitter, rustiger en leniger voelen. “Als je ondersteboven aan je enkels in een trapeze hangt, heb je geen tijd om aan iets anders te denken dan aan wat je aan het doen bent. Als ik thuiskom, ben ik al m’n zorgen vergeten en weer vol energie”, zegt circus-fanaat Genevieve Melaugh.

In Nederland is de circus-hype nog niet losgebarsten, maar er zijn wel een aantal scholen waar iedereen zijn innerlijke acrobaat kan loslaten:

http://www.circusschool.nl/
http://www.circusamersfoort.nl/
http://www.circuskunst.nl/circusschool-oosterhout/

Bron: The Daily Mail

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien