Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Van reizen met het vliegtuig krijg je acne – maar je kunt er wat aan doen

Wij hadden er tot voor kort nog nooit van gehoord, maar onder dermatologen is ‘airplane acne’ een begrip. De combinatie van de droge lucht in een vliegtuig en het reizen door verschillende tijdzones is funest voor de huid.

De lucht in het vliegtuig is enorm droog en daarom geen goed nieuws voor je huid. Vooral als je van nature een droge huid hebt, merk je dat geheid. Maar denk niet dat er niks aan de hand is als je juist een vette huid hebt. Als je huid snel vet wordt, gaat het in het vliegtuig nog meer talg produceren om het te beschermen tegen de lage luchtvochtigheid. Dus wat je huidtype ook is: puisten liggen op de loer als je vliegt.

Advertentie

LEES OOK: DIT IS WAT VLIEGMAATSCHAPPIJEN JE NIÉT VERTELLEN OVER VLIEGEN

Biologische klok
Als kers op de taart heb je als van oost naar west reizende vrouw een nog grotere kans op vliegtuig-acne. Je vliegt dan door verschillende tijdzones, wat betekent dat je je biologische klok moet resetten. “Dat is heel stressvol voor je lijf, waardoor je bijnier cortison afgeeft. Maar iedere keer dat de bijnier cortison aanmaakt, komt er ook wat van het mannelijke hormoon androgeen vrij. Mannen hebben al veel van dat hormoon, en zullen daardoor het verschil amper merken. Maar voor vrouwen maakt dat kleine beetje een groot verschil”, legt dermatoloog Dr. Schultz uit aan Marie Claire. En je raadt het al: dat hormoon zorgt voor een onrustige huid.

Voorkomen
Puistjes kun je nooit helemaal voorkomen, maar je kunt wel voorbereid op reis gaan. Maak je huid schoon voor een vlucht, smeer je goed in met een hydraterende crème en neem een product mee dat puistjes de kop in drukt.

Bron: Marie Claire. Beeld: iStock

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien