Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dít zijn de voordelen van een facial roller

Een facial roller, ook wel jaderoller genoemd, is een grote roller om je gezicht te masseren. Maar werkt zo’n roller nu echt? We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Je hebt ze vast al eens in de winkel of Instagram voorbij zien komen: de facial roller. Het lijkt een soort keukengerei, gemaakt van edelstenen. Met de facial roller kun je zachtjes over je gezicht rollen, waardoor je je bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor krijg je een stralende en gezonde huid. Maar dat is niet het enige voordeel:

Advertentie

Het verkleint je poriën

Door de jaderoller regelmatig te gebruiken, kun je de structuur van je huid verbeteren. Dit betekent dat ook je poriën kleiner worden en je huid er egaler uit gaat zien. Leg de roller een tijdje in de koelkast voor het beste resultaat.

Je hebt minder last van donkere kringen

De rollende bewegingen zorgen ervoor dat het lymfestelsel gestimuleerd wordt om het (te veel aan) lymfevocht af te voeren. Dit wordt ook wel lymfedrainage genoemd en zo worden de eventuele vochtophopingen in je gezicht minder. Donkere kringen of wallen zijn vochtophopingen en wordt door het rollen van de facial roller aangepakt. Je huid gaat gladder aanvoelen je de wallen worden minder.

Het laat gezichtsproducten beter intrekken

Wanneer je direct na het gebruiken van een kaderoller je dagcrème of serum aanbrengt, zal je huid alle actieve ingrediënten beter opnemen. Hierdoor ervaar je veel meer profijt van de effecten van de gezichtsproducten.

Het versnelt de genezing

Heb je kleine littekens van last van acne of eczeem in je gezicht? Dan kan het wellicht helpen om het gebruik van een facial roller aan je routine toe te voegen. De rollende bewegingen bevorderen het genezingsproces, waardoor de littekens verkleinen of minder zichtbaar worden.

Libelle’s Daphne testte een week lang de jade roller en dít is wat het deed:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair BE. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien