Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

De 5 beste tips om ingegroeide haartjes na het scheren te voorkomen

Ook zo’n hekel aan ingegroeide haartjes na het scheren? Die voorkom je gemakkelijk met onderstaande tips. Doei rode bultjes, tot nooit!

 1. Gebruik scherpe én schone mesjes
  In mesjes die niet schoon zijn zitten bacteriën die bij gebruik in contact komen met de haarzakjes. Dit kan ingegroeide haartjes veroorzaken. Vervang daarom regelmatig je scheermesje en bescherm hem goed als je op reis gaat. Hoe je dat doet zie je in bovenstaande video.
 2. Scheer niet te dicht op het huidoppervlak
  Zo scheer je het haartje af net boven de huid waardoor het gemakkelijk terug kan groeien. Zet ook niet te veel kracht op je scheermesje en ga niet te vaak over dezelfde plek heen. Op deze manier voorkom je irritaties en heb je minder kans op ingegroeide haartjes.
 3. Scheer rustig en met de haargroei mee
  Als je rustig scheert, wordt je huid zo min mogelijk belast. Scheer je te snel en te hard, dan kunnen je haarzakjes ontsteken. Bovendien kan de groeirichting van je haren veranderen als je tegen de haargroei scheert, met ingegroeide haartjes tot gevolg.
 4. Draag geen kleding met snijdende randen
  Vermijd strakke en snijdende kleding na het scheren. Als de stof te dicht tegen je huid zit, drukt die de groeiende haartjes weer naar beneden. Scheer je dus vooral ‘s avonds zodat je daarna bijvoorbeeld een loszittende pyjama kunt dragen.
 5. Scrub je huid
  Dode huidcellen kunnen zorgen voor onregelmatige en oneffen poriën zorgen. Hierdoor is er een grotere kans dat de groeiende haartjes zullen blijven steken. Een goeie scrub zorgt er voor dat deze dode huidcellen verwijderd worden.

LEES OOK:

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien