Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is waarom je je haar af en toe een detox moet geven (en zó doe je dat)

Wordt je haar snel vet? Of heb je regelmatig last van roos? Dan kan het zijn dat je haar een beetje uit balans is. Een detox kan dan de oplossing zijn.

Je zou zeggen dat een shampoo je haren grondig reinigt, maar dat is helaas niet het geval. Er blijven altijd restjes chemicaliën achter in je haar. Daarom is het belangrijk om af en toe je haar te detoxen. Maar hoe doe je dat?

Advertentie

Ontgiften

Je haar staat dagelijks bloot aan schadelijke stoffen uit je omgeving, maar ook in haarverzorgingsproducten zitten stoffen die schadelijk kunnen zijn. Bovendien is het föhnen, stylen en verven van je lokken niet bevorderlijk voor de staat ervan. Om je coupe op z’n tijd een boost te geven, kun je ‘m detoxen. Dat betekent het ontgiften van je haar, wat een helende en reinigende werking heeft. Het zuivert niet alleen je hoofdhuid, maar maakt je haar ook vrij van gifstoffen zoals restjes chemicaliën uit haarverzorgingsproducten en schadelijke stoffen uit de omgeving.

Speciale shampoo

Het enige wat je hoeft te doen om je haar te ontgiften, is je haar wassen met purifying shampoo, ook wel clarifying shampoo, detoxing shampoo of deep cleansing shampoo genoemd. Deze shampoo is puur zuiverend en zorgt voor een diepgaande reiniging van je haar en hoofdhuid.

De detox zorgt ervoor dat de bloedcirculatie in je hoofdhuid verbetert. Uiteindelijk krijg je er glanzend haar door en kun je het veel beter in model brengen. Bovendien zal je minder snel vet haar krijgen en neemt ook roos af.

Om het je makkelijk te maken, hebben we de fijnste purifying en clarifying shampoos voor een goede detox voor je op een rijtje gezet: 

Last van haarverlies? Dokter Rutger vertelt hoe het kan én wat je kunt doen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Red Online. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien