Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Waarom je volgens déze oogarts je wimpers moet wassen met zeep

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar je wimpers hebben een grote invloed op je oogopslag. Hoe langer je wimpers zijn, hoe groter je ogen lijken én hoe minder vermoeid je eruit ziet. Helaas kunnen bepaalde gewoontes ervoor zorgen dat je wimpers sneller uitvallen.

Daarom hier wat do’s en don’ts als het gaat om je wimpers.

Advertentie

Stap 1: make-up verwijderen

Een fout die veel vrouwen maken, is dat ze hun make-up niet grondig genoeg verwijderen. Hierdoor drogen je wimpers uit en breken ze ook sneller af. Zorg er daarom voor dat je áltijd voor het slapengaan je mascara eraf haalt met oogmake-up remover of olie.

Stap 2: je wimpers wassen

De volgende stap klinkt misschien een beetje raar, maar is volgens oogarts Michelle Andreoli wel écht belangrijk. Na het verwijderen van je make-up kun je namelijk met een milde facewash of babyshampoo je wimpers gaan wassen. “Veel mensen denken dat je wimpers juist uitvallen als je ze wast, maar dit is een misverstand. Als je ze elke avond lichtjes in masseert met een beetje zeep, groeien ze juist dikker én langer terug,” aldus Andreoli.

Stap 3: nat washandje

Nadat je de zeep uit je wimpers hebt gewassen met heet water, kun je er nog voor kiezen om een nat washandje over je ogen te leggen. Zorg ervoor dat het washandje heet is en laat het een paar minuten op je ogen liggen. Zo weet je zeker dat al het vuil weg is, wat de kans op irritaties minder groot maakt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien