Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom wordt onze zorg te duur?

Er ontstaan nieuwe zorginitiatieven en sommige aangekondigde bezuiningen leiden tot grote zorgen. Zoals bij Annette Stekelenburg (47), die met een pgb voor haar twee zieke kinderen zorgt.

De aangekondigde bezuinigingen op het pgb vielen Annette rauw op het dak. Ze hoopt dat ze straks niet de zorg hoeft uit te besteden.

Advertentie

“Mijn man en twee jongste kinderen hebben een ernstige spierziekte. Mijn oudste zoon heeft een zware vorm van ADD en ernstige slaapproblemen.

Voor mijn twee jongste kinderen krijg ik nog een persoonsgebonden budget, maar voor de oudste niet meer. Ik ben nu afhankelijk van wat de gemeente voor ons gaat regelen.

Toen we kinderen kregen, wisten we nog niet dat de ziekte van mijn man erfelijk was en dat onze kinderen het nog veel ernstiger zouden krijgen.
Mijn man kan nog werken, mijn kinderen zijn veel zieker.

Ik had een adviesbureau, maar ik ben gestopt met mijn eigen bedrijf om voor mijn kinderen te zorgen. De pgb’s vervangen mijn inkomen. Ik hoop dat het ook in de toekomst financieel mogelijk blijft om voor mijn kinderen te zorgen.

Als ik naast mijn werk alle zorg voor mijn kinderen moet inkopen, run ik eigenlijk twee bedrijven. Het wordt dan een komen en gaan van hulpkrachten. Dat vinden mijn kinderen ook niet prettig. Ze komen nu bovendien op een leeftijd dat ze liever niet meer aangekleed worden door een vreemde.

Bij ons moet altijd iemand thuis zijn. Ze hebben allemaal een verschillend dieet, dus ik moet heel veel maaltijden koken. Ik huur alleen iemand in die huiswerkteksten voorleest en uitschrijft voor mijn kinderen, de rest doe ik allemaal zelf. Hopelijk
blijft dat zo.”

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien