Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Wat is detoxen?

Heb je in december te veel gegeten? Om die extra kilo’s te verliezen, kun je natuurlijk wat extra vaak naar de sportschool. Maar wat je ook kunt doen is detoxen. Maar wat is dat precies en hoe werkt het? 

Soms is het heel verstandig om je lichaam te ontgiften. We wassen de buitenkant, dus waarom zouden we de binnenkant niet schoonmaken?

Advertentie

Beroemdheden als Beyoncé, Oprah Winfrey en Gwyneth Paltrow doen aan regelmatig ontslakking. Hiermee ontdoen ze hun lichaam van opgestapelde, schadelijke stoffen. Detox is een afkorting van detoxificatie, ook wel ontgifting of ontslakking genoemd. Tijdens een detox reinig je de organen in jouw lichaam door middel van een dieet, massage, supplementen en eventueel (!) een spoeling. Je voelt je weer fit en krijgt meer energie. Ook fijn: je verliest gewicht én je spijsverteringssysteem verbetert. Goed voorbeeld doet dus goed volgen.

 • Geen vast voedsel
  Vaak houdt het detox-dieet in dat je geen vast voedsel eet. Je drinkt dagelijks acht tot twaalf glazen alleen maar sappen op basis van water, fruit en ahornsiroop. Zorg ervoor dat je enkele dagen voor de kuur al minder gaat eten en drinken. Zo bereid je jouw lichaam voor op de detox-kuur. Let wel op: een dergelijke kuur mag nooit langer dan tien dagen.
 • Geen vlees
  Liever op een iets minder extreme manier detoxen? Ga veel bewegen, eet rauwe groenten (zoals kool) fruit en drink veel water en kruidenthee. Je kunt er daarnaast voor kiezen om supplementen als appelazijnzuur, knoflook en vitamine C te slikken. Vermijd vlees tijdens de kuur.
 • Lymfedrainage
  Lymfedrainage is een onderdeel van een strenge detox. Dit is een therapeutische massage. Het werkt ontspannend, bevordert de celvernieuwing en verbetert de afvoer van afvalstoffen in je lichaam. Het is verstandig om na de massage nog even de sauna (liefst infra-rood) in te gaan, zodat je de laatste giftige stoffen uit kunt zweten.
 • Darmspoeling
  Patty heeft ons voor het leven verpest met haar gruwelijke klysma-beelden, maar voor de helden onder ons toch nog even de uitleg van een darmspoeling. Normaal gesproken voert je lichaam de meeste afvalstoffen af, maar het kan zijn dat de gifstoffen zich opstapelen. Jouw lichaam is dan niet in staat om de afvoer van alle afvalstoffen zelf te regelen. Een darmspoeling helpt je lichaam een handje. Hiermee wordt de dikke darm gereinigd en gif- en afvalstoffen worden afgevoerd. Via een dun slangetje wordt water (eventueel met toevoegingen) de anus ingebracht. Afvalstoffen worden vervolgens van de darmwand losgeweekt. Een darmspoeling duurt ongeveer een uur en is niet pijnlijk.

Detoxen is dus helemaal niet zo’n gek idee, zeker niet aan het begin van een nieuw jaar. Weg met het oude en verwelkom jouw nieuwe figuur. Gereinigd van binnen én van buiten.

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien