Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wassen & watergolven

De mooiste watergolven in je haar? Het is echt niet moeilijk, kwestie van er even wat handigheid in krijgen. Het resultaat is een prachtige krullenbos!

 • Advertentie

  Stap 1 Voorbehandelen met haarspray

  Voordat je krullen maakt, is het belangrijk om het haar voor te bewerken. Gebruik hiervoor een haarspray die het haar stugger van structuur maakt. Zorg ervoor dat het product gelijkmatig wordt verdeeld, zodat het haar, na behandeling met de krultang, beter blijft zitten. Ook het gebruik van een hittebestendig serum is aan te raden, zodat het haar tijdens de behandeling beschermd is tegen de hitte.

 • Stap 2 Aan de slag met de krultang

  Pak een pluk haar tussen wijsvinger en duim. Draai de pluk rond uw vinger. Wikkel daarna de pluk om de krultang en klem de tang even vast. Laat de punten van de haarplukken vrij en zorg ervoor dat u steeds verschillende diktes pakt. Dit zorgt voor een natuurlijke bos krullen. Als u de bovenkant van het haar krult, zorg er dan voor dat u de plukken haar omhoog krult. Doe het niet te ‘netjes’, pak steeds een willekeurige pluk haar met de pink. Dit zorgt ervoor dat de krullen speels vallen. Zet de krullen hierna vast met een speldje, zo kunnen ze afkoelen, waardoor het haar meteen gefixeerd wordt.

stappenplan

 • Stap 3 Verstevigen

  Ga met een verstevigende droge wax door het haar. Hang naar voren en pak het haar vast alsof je een hoge paardenstaart maakt. Knijp de wax losjes door het haar aan en ga nog eens met de handen door het haar. Het resultaat: mooie, natuurlijke krullen.

En voilà: een bos krullen

Voor een coupe met speelse krullen volgt u dezelfde stappen als bij het maken van een natuurlijke slag. Let op: gebruik van tevoren geen conditioner of crèmespoeling, dat maakt het haar te glad. Krullen kun je het best met stug haar maken. Voor een mooie krul knijpt u de krultang vast aan de bovenkant van een pluk haar. Draai de rest van de pluk om de krultang heen. Wissel dikke en dunnere plukken haar af, dit zorgt voor een natuurlijk effect. Zitten de krullen erin, gebruik dan de vingers als kam en ga vanaf de haarwortel met de vingers door het haar. Een verstevigende was creëert nog meer volume en glans en zorgt ervoor dat uw coupe niet inzakt.

Tips & Trucs

 • Gebruik altijd een beschermend serum dat het haar tegen de hitte van de krultang beschermt.
 • Hebt u van nature al slag in het haar? Gebruik dan een speciale shampoo of conditioner die het haar voedt en herstelt.
 • Glansspray – de naam zegt het al – laat de krullen extra glanzen.
 • Door grove en minder grove plukken af te wisselen, krijg je een natuurlijk effect.
 • Föhn de krullen niet te veel, gebruik liever uw handen om de krullen los te maken. De föhn blaast de krul er namelijk snel weer uit.
 • Gebruik een soepele haarlak, zo blijven de krullen langer zitten.
 • Als je een slag in het haar wilt föhnen, gebruik dan een ronde borstel van echt haar.

Meer haar tips & video’s

Kapsels voor de feestdagen!
Twee kapsels die makkelijk te maken en zeer feestelijk zijn! De stoere kuif (video) en de nonchalante visgraatvlecht. Bekijk het filmpje.

Touperen
Het haar touperen is meestal even een kunstje wat u door moet krijgen. Een kwestie van een kam en goede haarlak! Bekijk het filmpje.

De elegante krul
Liever een fijnere en elegante krul? Pak dan de krultang erbij. Bekijk het filmpje voor handige tips!

Gebruik de krultang
Maak een glansrijke krul met volume door het gebruik van de krultang. Neem er wel even de tijd voor, want een flinke bos krullen kost eventjes. Bekijk hier de video

Invlechten
Deze ‘vissengraat’-vlecht is een losse variant van invlechten. Het ziet er ingewikkeld uit, maar het is eenvoudig zelf te doen. Bekijk het filmpje.

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien