Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit is de dag waarop de meeste mensen hun winterjas voor het eerst weer aantrekken

Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen. De tegenhanger daarvan is Winterjassendag. Dit is de dag waarop de meeste mensen hun winterjas voor het eerst weer aantrekken. 

Wanneer stof jij je winterjas weer af? De meeste mensen halen hun warme jas bij temperaturen onder 10 graden met tegenwind weer tevoorschijn. Mensen die overal met de auto naartoe gaan en voor de deur van hun werk kunnen parkeren, doen vaak pas een dikke jas aan als de temperatuur ruim onder het vriespunt ligt.

Advertentie

Gevoelstemperatuur

Het ligt ook aan de gevoelstemperatuur. Als het 12 graden is en de zon schijnt, kiezen veel mensen voor een tussen- of zomerjas. Als het waait en een paar graden kouder wordt, gaan velen liever voor een warme winterjas. Het verschil tussen de temperaturen is niet heel groot. Het ligt er dus echt aan of de zon schijnt of dat het waait.

Winterjassendag

De eerste officiële Winterjassendag vindt dus plaats als het waait en kouder is dan 10 graden. Meestal valt zo’n eerste koude dag middenin in de herfst.

Zo ziet de collectie winterjassen van koningin Máxima eruit:

Shop de mooiste winterjassen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: weeronline. Beeld. iStock

 
Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien