Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Aha, dáárvoor is dat 'zakje' aan de binnenkant van je onderbroek

Heb je weleens opgemerkt dat er in je slipje een soort ‘zakje’ zit? Je weet wel, dat stukje stof van hetzelfde materiaal in dezelfde kleur als je ondergoed, maar een extra flap vormt op het deel waar je vagina zit. Ooit afgevraagd waarom dat er zit? Wij hebben het antwoord. 

Als je niet weet waar we het over hebben, ren dan snel naar je onderbroekenla en bekijk een paar slipjes. De kans is groot dat het grootste deel van je ondergoed zo’n ‘zakje’ heeft.

Advertentie

Inlegkruisje
Maar dit flapje heeft dus een daadwerkelijk doel. En nee, het is niet de bedoeling dat je daar je inlegkruisje in stopt of wat extra toiletpapier kan bewaren voor als de rol van de wc op is (niet dat we dat ooit hebben gedaan).

Ademen
Dit ‘zakje’ zorgt ervoor dat de spanning op je vagina met nauwsluitende kleding minder wordt. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat het daar beneden beter kan ‘ademen’. Bovendien beschermt het je vagina tegen schade, zoals van de dikke naden van een spijkerbroek.

Bacteriën 
Het geslachtsorgaan van de vrouw is verreweg het gevoeligste deel van haar lichaam. Er zijn onwijs veel dingen die een geprikkelde huid of een ontsteking kunnen veroorzaken. Zelfs iets wat zo klein lijkt als een verandering in je zeep, kan ervoor zorgen dat je vagina volledig uit balans raakt. En als laatste fungeert het lapje ook als binnenste laag van bescherming tegen bacteriële of schadelijke problemen. Doordat je vagina er beter door kan ademen, blijft je slipje goed droog en krijgen ongezonde bacteriën niet de kans om te groeien.

BEKIJK OOK: Libelle Challenges: ‘Ik probeerde corrigerend ondergoed uit en dit was het effect’

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: TipHero. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien