Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

In de categorie nóóit geweten: dit is waarom zakken vaak dichtgenaaid zijn

Je bent helemaal blij met je nieuwe pantalon, jas of colbert, totdat je er thuis achterkomt dat de zakken dichtgenaaid zijn. Voorzichtig knip (tip: gebruik een nagelknippertje!) of snijd je de naden open, maar ondertussen vraag je je wel af:

Als het geen nepzakken zijn, waarom zijn ze dan in vredesnaam dichtgenaaid?

Advertentie

Handen in de zakken
Daar blijkt menig kledingontwerper een heel goede reden voor te hebben; de pasvorm blijft zo namelijk behouden. Een kledingstuk wordt vaak door meerdere mensen in de winkel gepast. Zonder dat je het doorhebt, steek je vaak meteen je handen in de jas- of broekzakken. Uit automatisme of gewoon, om even te kijken hoe dat staat en aanvoelt. Je snapt: als 100 mensen dat op een dag doen, gaat de pasvorm van zo’n kledingstuk verloren en wordt het item er niet mooier op.

Dicht is beter
Wat doen modemerken dus? Ze naaien de zakken dicht. Aan de nieuwe eigenaar de taak om de zakken open te maken. Niet van plan de zakken te gaan gebruiken? Laat ze dan mooi dicht. Je weet nu namelijk dat je kledingstuk zo langer mooi blijft.

Nog op zoek naar een mooie, nieuwe winterjas? Misschien dit hier iets tussen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Grazia. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien