Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Heerlijk: zo maak je zelf bruisballen voor in bad

Kun jij ook zo genieten van een lekker warm bad? Misschien met een muziekje of je favoriete tijdschrift erbij, even helemaal ontspannen. Natuurlijk met een bruisbal, want dat maakt het geheel af. En hoe leuk is het om die zelf te maken?

Wat het nog leuker maakt: het is makkelijker dan je denkt. Laat dat bad maar vast vollopen.

Advertentie

Dit heb je nodig

Goed, laten we beginnen met de ingrediënten die je nodig hebt om je eigen bruisballen te maken.

– 110 gram natriumbicarbonaat (baking soda of zuiveringszout)

– 50 gram citroenzuur

– 35 g maiszetmeel of maizena (dit vertraagt de bruisreactie en helpt het citroenzuur en zuiveringszout te binden)

– 50 g bitter- of zeezout (denk aan epsomzout of roze Himalayazout)

– 15 ml plantaardige olie, bijvoorbeeld kokos- of amandelolie

– 10 ml etherische olie naar keuze. Je kunt ook verschillende met elkaar mixen, maar maakt het niet te bont

– 15 ml water

– Extra: 2 tot 6 druppels voedingskleurstof. Het ligt er maar net aan hoe kleurrijk je de bruisbal wilt maken

Zet daarnaast een grote en een kleine kom klaar, een mixer, pak een paar rubberen handschoenen, een spuitfles of verstuiver en natuurlijk bruisbalvormpjes.

Dit ga je doen

En dan gaan we nu starten. Doe als eerste de handschoenen aan en doe het citroenzuur, natriumbicarbonaat en maiszetmeel in een grote kom. Meng dit met je handen of met de mixer en roer daarna het bitter- of zeezout erdoor. In de kleine kom meng je de vloeibare ingrediënten. Dus het water, de etherische en plantaardige olie en eventueel voedingskleurstof. Bij de volgende stap voeg je heel langzaam het vloeibare mengsel uit de kleine kom toe aan de grote kom met droge ingrediënten. Als het een klein beetje bruist is het niet erg, maar het moet niet te veel worden. Daarom moet je het vloeibare mengsel echt langzaam toevoegen. Meng het met je handen.

Nu ga je het mengsel samendrukken, tot je een bol krijgt. Valt het mengsel uit elkaar? Dat is niet de bedoeling, maar ook niet erg. Want met een beetje plantaardige olie kun je het weer stevig krijgen. Wederom belangrijk om dit langzaam te doen. Blijft het wel een bol, dan ga je het in de bruisbalvormpjes drukken. Druk ze stevig aan, zo voorkom je scheuren. Nu moet je ze 24 tot 48 uur op een droge en koele plek leggen. Geduld is een schone zaak!

Bruisballen klaar voor gebruik

Eindelijk kun je ze gaan gebruiken. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat het warme water in het bad lopen. Wil je niet meteen de bruisballen in bad gooien of wil je ze misschien zelfs als cadeautje geven? Dan kun je ze het beste op een droge plaats bewaren, zoals een luchtdichte doos. Hierdoor voorkom je dat ze uit zichzelf gaan bruisen.

Wordt jouw badkamer ook snel een rommeltje? Op deze manier houd je het altijd netjes en opgeruimd.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN, Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien