Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

DIY: zó maak je heel makkelijk zelf shea butter-crème

Wil je je huid eens goed verwennen? Smeer je huid dan na het douchen in met shea butter-crème. Nog leuker: de crème zelf maken. 

Shea butter, ook wel karitéboter genoemd, wordt gemaakt van de noten van de shea- of karitéboom. Deze boom groeit in de Sahellanden, van West- tot Oost-Afrika en staat ook wel bekend als ‘de boom des levens’ omdat bijna alle delen van de Shea-notenboom nuttige eigenschappen bezitten. Sheaboter wordt voor van alles gebruikt: in voedsel, in huis en voor de verzorging van je huid en haren.

Advertentie

Oppepper

Ook zonder wetenschappelijke bewiijs zweren veel dermatologen bij shea butter. Het heeft van zichzelf hydraterende eigenschappen en een heleboel helende kenmerken. Het wordt vooral gebruikt om wonden in de huid te genezen, omdat het de celvernieuwing stimuleert. Maar ook eczeem en een droge huid kunnen van shea butter een oppepper krijgen.

Stap voor stap

  • 1/4 kopje olie, zoals kokos-, amandel, jojoba of olijfolie
  • 1/4 kopje onbewerkte sheaboter
  • 1 tot 2 eetlepels aloë vera-sap

Voeg alle ingrediënten samen en meng alles met een hand- of staafmixer door elkaar. Zorg ervoor dat de textuur licht en romig wordt, zonder stukjes. En dat is het! Je shea butter-crème is klaar voor gebruik. De crème is heel zacht door de olie, voedend door de sheaboter en verzorgend door de aloë vera. Tip: je kunt deze zelfgemaakte crème ook heel goed gebruiken als scheercrème.

Zó scheer je je benen zonder scheerbultjes te krijgen:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mind Body Green, Uncover Skincare. Beeld: iStock

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien