Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Stel jezelf deze vragen om te ontdekken welk huidtype je hebt

Overal vind over hoe je een bepaald huidtype het beste verzorgt. Maar val jij nu onder een ‘vette huid’ of juist meer een ‘gevoelige huid’? En hoe weet je dat?

Of misschien zit je zelfs tussen het verkeerde te twijfelen en heb je gewoon een droge huid, met alle gevolgen van dien. Enfin, zó weet je wel welk type huid je hebt.

Advertentie

Vragen beantwoorden
Allereerst moet je ’s ochtends voor je met je routine begint en in een goed verlichte ruimte jezelf de volgende vragen stellen: glimt je huid of is het vet als je erover strijkt? Heb je donkere wallen of rode vlekjes? Voelt je huid anders aan op je voorhoofd dan op je wangen?

Reinigen
De volgende stap is het reinigen van de huid (en gebruik hierbij geen crème!). Stel jezelf nu de volgende vragen: glimt je huid nu nog steeds? Gaat je huid na een paar minuten trekkerig aanvoelen? Is het roder geworden door de wrijving?

Lees nu de volgende huidtypes en bepaal welke jij hebt:

Droge huid
Voelde je huid onaangenaam en trekkerig aan na het reinigen? Dan heb je een droge huid. Soms zijn er ook schilfertjes te zien. De droge huid heeft een vocht- en vettekort.

Vette huid
Heb je aan het einde van de dag een glimmende, vettige glans op je gezicht? En heb je vaak puistjes en mee-eters? Dan heb je een vette huid.

Acne
Heb jij hetzelfde als bij de vette huid, maar ook nog ontstoken witte – en rode puistjes? Dan heb je acne.

Gedehydrateerde huid
De gedehydrateerde huid voelt vaak trekkerig aan, voornamelijk na het douchen, na het reinigen of in warme ruimtes. Dit huidtype vertoont geen droge schilfertjes en kan soms iets glimmen.

Gevoelige huid
Werd je huid na de wrijving een beetje rood? Dan heb jij waarschijnlijk een gevoelige huid. Dit huidtype reageert snel op producten en aanrakingen en wordt daardoor snel rood of er ontstaan droge rode plekjes. Ook zie je de huid veranderen bij temperatuurverschil.

Couperose
We kennen couperose van de zichtbare haarvaatjes in het gezicht. Het begint met een klein gesprongen vaatje maar voor je het weet zitten beide wangen en neus vol. Zie je dus de haarvaatjes of heb je van die ‘gezonde’ Hollandse blosjes en een rode neus? Dan heb je couperose.

Gemengde huid
Herken je van alles een beetje? Bijvoorbeeld een droog aanvoelende huid rond de ogen en de kaken, maar toch glanzen op de T-zone (voorhoofd, neus, kin)? Dan heb je een gemengde of gecombineerde huid. Dit huidtype is heel individueel.

Normale huid
Natuurlijk kan er ook helemaal niets aan de hand zijn en heb je een egale huid zonder pigmentvlekjes, niet gevoelig voor de zon, niet droog en niet vet, en reageerde het ook niet vreemd tijdens het schoonmaken. Je hebt geluk: jij hebt een ‘normale’ huid. Geen ingewikkelde verzorgingsroutines nodig bij dit huidtype.

Last van een acne huid? Gebruik dan deze producten met salicylzuur:

Droge huid? Beautyvlogger Susan tipt déze 3 peel-off masker:

Bron: Flair. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien