Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Zó zorg je ervoor dat foundation zo min mogelijk afgeeft op je mondkapje

Als je een wegwerp-mondkapje draagt is het natuurlijk niet zo erg als hier wat foundationvlekken op komen. Je gooit ‘m immers na gebruik weer weg. Maar wat als je herbruikbare mondkapje elke keer onder de foundation zit? Kun je dit voorkomen?

Wij delen hier een aantal handige tips.

Advertentie

Foundation op je mondkapje

Als je graag foundation draagt dan is het eigenlijk onvermijdelijk dat er niet ook wat op je mondkapje terecht komt. Toch kun je het afgeven wel aanzienlijk verminderen door een paar slimme trucjes toe te passen. Deze tips gaan je  helpen.

Kijk naar de samenstelling van je foundation

Draag jij graag wat dikkere foundations die veel dekking geven? Dan is de kans groot dat je mondkapje aan het einde van de dag onder de bruine vlekken zit. Dikkere formules geven namelijk sneller af. Als je geen zin hebt in een bruin mondkapje kun je dus beter gaan voor een foundation die gemaakt is van en dunne, luchtige formule. Ga bijvoorbeeld voor een olievrije variant. Wat trouwens ook helpt, is zogeheten long-wear foundations dragen. Deze foundations blijven de hele dag netjes op hun plek en geven dus ook weinig af. In dit artikel kun je een aantal fijne long-wear opties vinden.

Gebruik altijd een primer

Om ervoor te zorgen dat je foundation zo goed mogelijk blijft zitten en zo min mogelijk afgeeft, is het verstandig om áltijd eerst een primer aan te brengen. Een primer zorgt er namelijk voor dat je make-up zich beter aan je gezicht hecht en dus ook minder snel afgeeft. Smeer de primer goed uit over je gezicht met je handen, zodat deze zo goed mogelijk intrekt. Breng vervolgens je foundation erover heen en je bent klaar voor de volgende stap.

Fixeren

De volgende stap is namelijk om je foundation ‘vast’ te zetten met een zogeheten finishing poeder. Dit zorgt er voor dat je make-up minder afgeeft én ook nog eens langer mooi blijft zitten. Je zou eventueel als extra stap ook nog een setting spray kunnen gebruiken over de finishing poeder heen, dan weet je zeker dat je foundation zo min mogelijk zal afgeven!

Zó voorkom je dat je foundation grijs uitslaat:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Feeling.be. Beeld: iStock

foundation

Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien