Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je in de zomer beter niet te veel parfum kunt gebruiken

Lekker ruiken is natuurlijk belangrijk, maar in de zomer kan het geen kwaad om iets zuiniger te zijn met je parfum. Sterk geurende producten zoals parfum, deodorant en zonnebrandcrème trekken namelijk insecten aan.

Als je zoveel mogelijk met rust gelaten wil worden in de zomer, dan kun je dus maar beter zo min mogelijk sterk geurende producten gebruiken.

Advertentie

Lekker luchtje

Dat luchtje dat je spuit om lekker te ruiken, vinden insecten namelijk ook héél lekker. Zeker wespen en bijen zijn geneigd om bij je in de buurt te hangen als je een zoet geurtje op hebt. Probeer daarom in de zomer wat minder parfum te gebruiken en ga voor een deodorant en zonnebrandcrème zonder een te sterke geur.

Extra tips

Wat ook heel erg kan helpen, is aandacht te besteden aan de kleur van je outfits. Insecten komen namelijk eerder af op zwart en felle kleuren. Lichtbruin, groen en wit daarentegen trekken minder snel insecten aan. Gebruik je een sterk geurend wasmiddel? Ruil deze dan in voor een neutraal geurend wasmiddel.

Let er trouwens ook op dat je buiten niet op blote voeten loopt: sommige bijen en wespen bouwen namelijk hun nesten in de grond.

Last van muggenbulten? Dit is wat je vooral wél en níet moet doen:

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien