Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Vette huid? Van deze zonnebrandcrèmes krijg je minder snel puistjes

Hoewel het natuurlijk héél belangrijk is om je gezicht elke dag in te smeren met zonnebrandcrème, brengt het voor sommige mensen ook een nadeel met zich mee: puistjes. Hoe kan dit? En welke zonnebrandproducten kun je dan wél met een gerust hart gebruiken?

Wij zochten het voor je uit.

Advertentie

Oorzaak van puistjes

Na het smeren van zonnebrandcrème last van puistjes? Dan zijn het waarschijnlijk de zonnefilters of andere stoffen in de crème die je poriën verstoppen. Talg en huidschilfers hopen zich op en bacteriën in de verstopte porie kunnen vervolgens een ontsteking veroorzaken.

Waar moet je op letten?

Eigenlijk kun je al ‘voelen’ of een zonnebrandcrème wel of niet geschikt is voor je huid. Als een product heel vet en zwaar aanvoelt, dan is de kans groot dat je er puistjes van krijgt. Je kunt dan beter gaan voor een product dat wat lichter aanvoelt. Vaak is het zo dat een lichter product ook een lagere SPF heeft, maar dit kun je weer compenseren door het product wat vaker aan te brengen.

Welke producten kun je het beste gebruiken?

Hier een overzicht van zonnebrandproducten die speciaal bedoeld zijn voor een vettere huid en daardoor minder snel puistjes zullen veroorzaken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Jetske Ultee. Beeld: iStock

zonnebrand

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien