Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zóveel 'mag' je volgens experts uitgeven aan kleding

Natuurlijk willen we zo af en toe graag iets nieuws toevoegen aan onze garderobe. Maar er zijn volgens experts grenzen.

Zo hebben financiële kenners berekend hoeveel je op basis van je salaris uit zou mogen geven aan je kleding, zonder dat je met de rekeningen achteraf in de problemen komt.

Advertentie

Tel maar op

Zo mag van je maandloon 5 procent gaan naar nieuwe shirts, broeken en tassen. Een voorbeeldje: verdien je netto 1900 euro per maand, dan betekent dat dat je daarvan 95 euro uit mag geven aan kledingstukken. In een jaar is dat al gauw 1140 euro – best nog wat, nietwaar?

Rekensom

Maar let wel: volgens de experts is dit maar een richtlijn. Het is niet zo dat als je je hier niet aan houdt, het dan gelijk in de soep loopt met je financiën. Toch kan ’t geen kwaad je een beetje in te houden als je winkelt. Want ben je niet eigenlijk al heel blij met wat je allemaal al hebt? Als je jezelf dit afvraagt tijdens het shoppen, is de kans kleiner dat je meer nieuwe spullen koopt.

Weg miskopen

Ook een goede tip om geld te besparen: tel eens op wat je in een jaar uitspaart als je niet al die nieuwe shirtjes en accessoires mee naar huis neemt. Schrijf dit eens allemaal op en je zult versteld staan van je eigen uitgaven. En nog een handig idee: koop maximaal 1 kledingstuk per keer dat je winkelt. Zo kies je altijd alleen het leukste wat je in je handen hebt: geen miskopen meer voor jou.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nieuwsblad. Beeld: Getty

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien