Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Zóveel mag je volgens experts uitgeven aan kleding

Natuurlijk willen we zo af en toe graag iets nieuws toevoegen aan onze garderobe. Maar er zijn volgens experts grenzen.

Zo hebben financiële kenners berekend hoeveel je op basis van je salaris uit zou mogen geven aan je kleding, zonder dat je met de rekeningen achteraf in de problemen komt.

Advertentie

Tel maar op
Zo mag van je maandloon 5 procent gaan naar nieuwe shirts, broeken en tassen. Een voorbeeldje: verdien je netto 1900 euro per maand, dan betekent dat dat je daarvan 95 euro uit mag geven aan kledingstukken. In een jaar is dat al gauw 1140 euro – best nog wat, nietwaar?

Rekensom
Maar let wel: volgens de experts is dit maar een richtlijn. Het is niet zo dat als je je hier niet aan houdt, het dan gelijk in de soep loopt met je financiën. Toch kan ’t geen kwaad je een beetje in te houden als je winkelt. Want ben je niet eigenlijk al heel blij met wat je allemaal al hebt? Als je jezelf dit afvraagt tijdens het shoppen, is de kans kleiner dat je meer nieuwe spullen koopt.

Weg miskoopjes
Ook een goede tip om geld te besparen: tel eens op wat je in een jaar uitspaart als je niet al die nieuwe shirtjes en accessoires mee naar huis neemt. Schrijf dit eens allemaal op en je zult versteld staan van je eigen uitgaven. En nog een handig idee: koop maximaal 1 kledingstuk per keer dat je winkelt. Zo kies je altijd alleen het leukste wat je in je handen hebt: geen miskopen meer voor jou.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nieuwsblad. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien