Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Dít zegt het over je als je vaak zwarte kleding draagt

Kun jij maar geen afscheid nemen van die zwarte blouse, die overal goed bij staat? Of van die zwart gelakte pumps, die elke outfit compleet maken? Kom jij na het shoppen ook altijd thuis met minstens 3 zwarte items? En draag je zelfs in de zomer zwarte kleding? 

Dan hebben we goed nieuws voor je: mensen die vaak zwart dragen zijn zelfverzekerd, aantrekkelijk en intelligent. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse webshop Buy Shirts Online. Het onderzoeksteam achter de webshop vroeg aan 1.000 respondenten wat zij associeerden bij verschillende kledingkleuren en wat zij ervan vonden.

Advertentie

Daaruit bleek dat 48% van de ondervraagde vrouwen en 64% van de ondervraagde mannen zwart associëren met zelfverzekerdheid. “De kleur zwart wordt dan wel dikwijls gekoppeld aan de dood, somberheid en mysterie, maar iemand die zwart gekleed is wordt juist gezien als een sterk en zelfverzekerd persoon”, zo concluderen de onderzoekers.

Zwart is charmant
In de enquête van de webshop kwam naar voren dat zwart altijd op de 1e of 2e plek staat als het om ‘goede’ eigenschappen als ‘aantrekkelijk’, ‘intelligent’ en ‘zelfverzekerd’ gaat. Zo vond het grootste deel van de vrouwen mannen die zwart dragen een charmantere uitstraling hebben en minder arrogant overkomen.

Rood daarentegen wordt juist wel geassocieerd met arrogantie én met een gebrek aan intelligentie. De kleuren die daarna het minst worden gelinkt aan intelligentie zijn oranje en geel en slechts 5% van de respondenten vindt dat mensen met roze kleding intelligent overkomen.

Zwarte bruidsjurk?
Maar even terug naar zwart: opvallend was dat de respondenten zwart een geschikte kledingkleur vonden in de meest uiteenlopende gelegenheden. Zo kreeg zwart de eerste plaats als het gaat om de kleding die je draagt tijdens een eerste date, een sollicitatie, een begrafenis, een uitwedstrijd en zelfs een bruiloft.

Heb je een belangrijke afspraak? Draag dan zeker geen bruin! Slechts 2% van de vrouwelijke respondenten en 8% van de mannelijke zouden bruin dragen naar een meeting, afspraak of bijeenkomst. Volgens de onderzoekers komt het doordat we de kleur associëren met de tijd dat we berenvellen droegen én zouden we bruine kleding onbewust met poep associëren.

Wij zijn er in elk geval uit, geef ons maar zwart.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: webshop Buy Shirts online Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien