Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zwembadspelletjes, zangwestrijden en modeshows

Jullie hebben al even kennis kunnen maken met Bonnie, Erika, Astrid en Esther: de vier Libelle-testers die de komende weken de Wii U uitproberen. Met deze nieuwste Nintendo-spelcomputer kun je in HD-beeld de tofste games spelen. De GamePad controller, helemaal nieuw bij de Wii U, voeg je nog een extra dimensie aan het gamen toe.

Advertentie

Elkaar in het zwembad gooien

Bonnie, Erika, Astrid en Esther zijn de proefkonijnen die er al de eerste Wii U-rondes op hebben zitten. Het eerste spel dat door de dames werd uitgetest, is gelijk een hele leuke: Wii Party U. In dit spel vind je maar liefst ruim 80 minigames. De GamePad speelt hierbij ook een grote rol. Bijvoorbeeld bij het spel Zwembandtrammelant. Hierbij veegt de speler met de GamePad zijn vinger over het touchscreen om zwembanden te gooien, die in het beeld van de TV verschijnen. Hier staan de andere spelers op één lange bank, die door naar links en rechts te lopen de zwembanden proberen te vermijden. Bekijk de trailer voor een voorproefje! Ook zijn er speciale GamePad-partygames, minigames waarvoor je alleen de GamePad nodig hebt. Klinkt veelbelovend; de testers kunnen dan ook niet wachten om de spelcomputer uit te pakken. Gelukkig gaat het installeren van een leien dakje. Bonnie: “Het is echt een kwestie van plug & play, stekker erin en spelen maar.”

Bonnie - doos

Time for Wii Party U!

Erika: “Het spel heb ik ervaren als twee uur lang ouderwetse gezelligheid in een modern jasje. Geen fysiek bordspel, maar een digitaal bordspel op tv met levende pionnen, mini-opdrachten, uitdagingen en obstakels. Nu al bestempeld tot ons favoriete spel.”
Esther: “De Wii U installeerde ik toen mijn dochters Annabel en Liz al sliepen. De volgende dag staan ze al om kwart over zes naast mijn bed. Niet veel later lopen de twee hun eerste Wii Party U modeshow, een spel waarbij je punten krijgt voor de gekozen outfits waarmee je paradeert over de catwalk. Het spelletje werd gelijk gebombardeerd tot favoriet.”
Bonnie: “Wij vonden vooral het Extreme Sjoelen-spel erg leuk, waarbij je elkaar (of nouja, je Mii’s, oftewel je Wii U-avatar) omver mag werpen.” Ook fijn: het spel is volledig in het Nederlands.

foto4

Zingen voor je leven

Dan is Wii Karaoke U aan de beurt voor een testronde. In deze game vind je maar liefst 1500 nummers. Voor ieder wat wils dus. Je kunt scrollen door de ellenlange lijst, maar ook favorieten vinden door te zoeken in de speciale themalijsten. Het zingen – wat je doet met een Wii U microfoon of de microfoon in de GamePad – kun je alleen doen, of (wel zo gezellig!) samen. Via het menu kun je de ranking aanzetten, dan zie je na je zangbeurt hoe hoog je scoort. Heb je genoeg geoefend, dan is het tijd de bühne op te gaan. Treed op voor een zaal vol enthousiaste Mii personages, of zing je song in een studio, waarbij je gelijk ziet of je de juiste toonhoogte te pakken hebt.

Bonnie - karaoke2

Van Justin tot Jingle Bells

Tester Esther probeert Wii Karaoke U uit met haar buurvrouw. “We trekken een fles wijn open, maar veel drinken we niet: we zijn te druk met zingen en lachen. Leuk is ook dat er een ranking optie bij zit, zodat ik kan kijken welke score ik behaal op de Europese ranglijst. Aan het eind van de avond zijn we bij de kerstliedjes beland. Nog even dooroefenen, dan ben ik met Kerst de ster.”
Erika: “Uit jeugdsentiment kies ik als eerste nummer voor Every little step van Bobby Brown. Ik sta heerlijk mee te blèren en dansen met de bijbehorende passen. Mijn zoon Danell staat verbaasd te kijken naar zijn energieke moeder.”
Astrid had de smaak van het karaoken ook snel te pakken. “Wat een geluid met die microfoon. Ik denk dat de hele buurt heeft mogen meegenieten van onze zangtalenten! Leuk ook dat je een playlist kunt aanmaken, zodat je niet na elke zangronde opnieuw een lied hoeft te selecteren.”
En ook Bonnie is fan van Wii Karaoke U. “Ook hier kan je kiezen om alleen, samen, met een groep of tegen elkaar te zingen. Van Wham! tot de Red Hot Chili Peppers en van Justin Bieber tot Robin Thicke. Mijn dochter Mia koos voor Justin en One Direction en ik ging voor het hogere werk met Robin T., Michael J. en Prince. Arme buren. Eerst wat onwennig, sta je daar als vrouw van 43 met een microfoon in je handen… Maar als snel gingen we los!”

De testers hebben de Wii U alvast kunnen uitproberen, maar de komende weken zullen de vier dames, samen met familie en vrienden, de spelcomputer nog veel meer gaan gebruiken. Zijn de Wii U games inderdaad leuk als vermaak tijdens een (kerst)feestje, of pakken ze de toch maar weer die doos Monopoly uit de kast? Je leest het in het volgende blog!.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Maxime deelt sneak peek nieuw programma en Monique neemt het op voor Mick

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Maxime en Montana Meiland zijn bezig met leuke nieuwe dingen. Ook vriend Leroy draagt zijn steentje bij:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Froukje de Both grijpt het mooie lenteweer aan om even lekker de tuin in te gaan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Froukje de Both (@froukjedeboth)

De zomer komt steeds dichterbij, dus Sylvie Meis werkt weer hard aan haar ‘summer body’:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

De familie Roelvink is niet zo van de kleinigheidjes. Dave verraste zijn moeder op haar verjaardag met een nieuwe auto:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Monique Smit neemt het op voor haar vriend Mick, die meedeed aan Married at first sight. En ze gaat meteen voor hem opzoek naar een nieuwe liefde…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta)

 A haring a day… moet Douwe Bob gedacht hebben. Hij begon er woensdag zelfs zijn dag mee:

Als oppasoma moet je je aandacht er altijd bijhouden, weet ook Natasja Froger inmiddels:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Irene Moors showt trots haar nieuwe click&collect-outfits uit haar favoriete winkel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Moors (@irene_moors)

Bas Smit is onder de indruk van het Zeeuwse uitzicht en zijn gezin:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Talpa, Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

James Worthy: "Ik praat nu zo'n 2 maanden met de boodschappen", zei het meisje

James Worthy (40) is schrijver, journalist en columnist. Hij is getrouwd met Artie en vader van James (7). Voor Libelle schrijft James columns waarin liefde centraal staat: voor zijn ouders, zijn gezin en het leven. Geestig, soms hartverscheurend, maar bovenal eerlijk en ontroerend. Deze keer schrijft James over een romantisch onderonsje tussen twee mensen in de supermarkt.

In de supermarkt is een jongen tegen een fles schoonmaakmiddel aan het praten. Hij heeft de fles vast. Op de voorkant staat: ‘Maak deel uit van de schoonmaakrevolutie!’ “Ik doe mee”, zegt hij tegen de fles. In de supermarkt is een meisje met een theezakje aan het praten. Ze heeft het zakje uit de doos gehaald. ‘Waar heb je vannacht over gedroomd?’ staat er op het lipje.

Advertentie

Kwal

“Ik droomde dat ik op vakantie was. Ik lag op een strand. Het zand was zo heet dat je naar de zee moest rénnen als je wilde zwemmen. Toen ik in het water stond, schreeuwde een man dat hij een kwal had gezien. Iedereen rende uit het water. Ik niet. Ik nam een duik en zocht naar de kwal. Uiteindelijk zag ik de kwal in het zeewater dansen. Het was een prachtig beest. Kleurrijk en toch doorzichtig. Wist je dat de meeste kwallen eerst mannelijk zijn, dan tweeslachtig en dat ze als vrouw eindigen? Maar de kwal kwam dus steeds dichterbij. Ik was niet bang. Ze vroeg aan me waarom ik niet bang voor haar was. Omdat je tegen me praat, zei ik.”

De jongen die tegen schoonmaakmiddelen praat, loopt langs het meisje dat met de thee aan het praten is. Hij kijkt naar haar. Naar hoe ze het theezakje vasthoudt. Er zit zo veel liefde in haar vingers. “Sorry dat ik jullie stoor, maar ik word hier zo gelukkig van. Ik dacht dat ik de enige was.”

“De enige wat?” vraagt het meisje.

“Nou, ik had net een heel gesprek met dit schoonmaakmiddel”, hij haalt de fles uit zijn mandje. Het meisje leest de boodschap die in grote letters op de verpakking staat.

“Vertel eens wat meer over die revolutie,” zegt ze.

“Wat precies het plan is, weet ik nog niet, maar ik draaide zojuist de dop van de fles af en toen kon ik de revolutie ruiken. De revolutie ruikt naar dennenbomen. Wil je de revolutie ruiken?”

Hij draait de dop van de fles en zij schuift voor heel even haar mondkapje naar beneden. Ze sluit haar ogen tijdens het ruiken.

“De revolutie ruikt overheerlijk. Mag ik meedoen?” vraagt ze.

“Graag. De omverwerping van het gezag gaat ongetwijfeld makkelijker met z’n tweeën. Sinds wanneer doe jij dit eigenlijk? Dat praten met de boodschappen?”

“Ik denk dat ik het nu zo’n twee maanden doe. Ik wilde wel eerder beginnen, maar deze crisis is ook een soort wedstrijdje in wat een mens mag voelen en niet. Ik voelde me ziekelijk eenzaam, maar in het journaal hoorde ik alleen maar over de eenzaamheid van ouderen. Ik schaamde me voor mijn gevoelens en maakte mezelf wijs dat ik er zelf voor had gekozen.”

Sekslijn

“Je hoeft je nergens voor te schamen. Ik bel soms een sekslijn om gewoon een stem te horen die niet de mijne is. Of ik bel een dierenarts op en dan vertel ik over de klachten die mijn kat heeft, maar ik heb geen kat.”

“Op de verpakking van mijn favoriete merk hagelslag staat een gratis telefoonnummer. Als je vragen of opmerkingen over hun hagelslag hebt, kan je dat nummer bellen. Ik bel dat nummer drie keer per dag.”

“Waar praat je dan over met die hagelslagmensen?” vraagt hij.

“Gisteren hadden we het over dieren. Dat bedrijf maakt tegenwoordig tijgervlokken, zebra hagelslag, beer hagelslag, panda hagelslag en krokovlokken. Ik belde om te zeggen dat ik hun keuzes een beetje veilig en ongeïnspireerd vind. Waarom altijd zebra’s en panda’s? Waarom altijd mooie dieren? Waarom gaan ze nooit voor kwallen?”

“Omdat kwallen ons strandplezier volledig kunnen vergallen?”

“Dat zei die hagelslagmevrouw dus ook. Maar wat als kwallen alleen maar zo boos op ons zijn, omdat we nooit een hagelslagsoort naar ze hebben vernoemd?”

“Dat klinkt nog best plausibel. Wat zei die mevrouw?”

“Weinig. Ze was overduidelijk nog niet klaar voor de revolutie. Ik heet Aurora trouwens. Wie ben jij?”

“Ik ben Gustav.”

“Met een f of met een v?” vraagt ze.

“Dat maakt niet uit, ik ben al blij als iemand gewoon mijn naam zegt. Fout of niet.”

Ze pakt een nieuw theezakje uit haar boodschappenmand en geeft deze aan Gustav.

“Er staat een vraag op het lipje. Wat is jouw vraag?”

“Het theezakje vraagt wat mijn allergrootste droom is.”

“En? Wat is jouw allergrootste droom?”

“Dat dit het einde van onze eenzaamheid is. Dat vandaag de laatste dag was dat de producten in de supermarkt meer interesse in ons toonden dan de mensen om ons heen.”

“Dat is een mooie droom.”

“Lang leve de revolutie, Aurora.”

“Lang leve de revolutie, Guus.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Tekst: James Worthy. Foto: Ilja Keizer.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Advertentie

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Winnen: het boek 'De kus van Dabrowski' over opgroeien als buitenechtelijk kind

De moeder van Chris van Camp (57) raakt in de jaren zestig zwanger van haar minnaar terwijl ze getrouwd is met Jan. Iedereen weet het, maar er wordt niet over gepraat. Daarover schreef ze het boek De kus van Dabrowski. 

In De kus van Dabrowski neemt Chris Van Camp de lezer mee in de laatste zeven levensdagen van haar hoogbejaarde moeder. Ze hebben wel vaker afscheid genomen, met stille trom of slaande deuren. Voor de moeder was ‘wat dé mensen zouden denken’ van levensbelang, terwijl voor de dochter de waarheid over haar bastaardschap levensnoodzakelijk was.

Advertentie

Uitgerekend in die woordeloze, intense lange dagen komt de auteur het boek van de vergeten Poolse Kazimierz Dabrowski (1902-1980) tegen. Zijn positieve desintegratie theorie, die al dat vallen en opstaan rechtvaardigt, voelt als thuiskomen. Het verklaart haar té felle emoties, haar onnoemelijke pijn, haar zucht naar autonomie, maar ook haar veerkracht. Deze aha-erlebnis zorgt ervoor dat ze haar deviante jeugd en de bijbehorende vloedgolf van haarscherpe, vaak pijnlijke herinneringen als haar ware erfenis gaat koesteren.

WIN: De kus van Dabrowski

Libelle mag 10x het boek De kus van Dabrowski (€23,50 Manteau) weggeven. Meedoen? Vul dan onderstaand formulier in.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien