Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

4x actief en avontuurlijk in Kufstein

De gondel in en je ogen krijgen werkelijk een massage van zoveel schoonheid. Het uitzicht is fenomenaal in Kufstein. Blogger Laura werd verrast door de Oostenrijkse gastvrijheid.

 Libelle samen met Oostenrijks Toeristenburo

Advertentie

Wandelaars kunnen in de regio Kufstein het berglandschap verkennen dankzij de vele wandelpaden en –routes. Afwisselen met een dagje winkelen of cultuur snuiven, ook dat kan, met de (klein)kinderen of gezellig samen.

1. Motoriek testen in het Motorikpark
Coördinatie en balans: bij het Motorikpark train je deze vaardigheden aan de hand van allerlei soorten oefeningen en speeltoestellen. Je vindt het park aan de rand van het stadscentrum en de toegang is gratis. Laura: “Kids kunnen hier klauteren, schommelen, pootjebaden in het aangelegde badje. Kortom; heerlijk spelen in een bijzondere omgeving op educatieve en aparte speeltoestellen.”

Motorikpark2(c)Kufsteinerland

Beeld: Kufsteinerland

2. Hoog in het Kaisergebergte
Wandelen in zo’n avontuurlijke omgeving als de Oostenrijkse bergen, dat vinden zelfs de (klein)kinderen leuk. Je kunt te voet het Kaisergebergte op, maar je kunt ook met de gondel. Voor kleinere kinderen kan de tocht net even te zwaar zijn, dus fijn dat deze mogelijkheid er is. In de gondel kijken jullie al je ogen uit en eenmaal boven wandel je over de verschillende paden, genietend van het mooie uitzicht.

3. Wauw, dat uitzicht
Als je een dagje cultuur wilt snuiven, dan is de Kufsteiner Vesting een aanrader. Middenin het centrum van de stad torent deze mooie vesting al meer dan 800 jaar majesteitelijk boven de binnenstad uit. Ín het symbool van Kufstein vind je ook een museum. Je kunt hier lekker rondneuzen en vervolgens de lift omhoog nemen. Eenmaal bovenop de vesting spot je eeuwenoude kanonnen, neem je een kijkje in de grotten en kijk je uit over de hele stad uit. Hoe spannend is dat?

Check de agenda van de Kufsteiner Vesting, want het doet ook dienst als decor voor theater- en concertvoorstellingen en de operettezomer Kufstein.

4. In galop
De meeste kinderen zijn dol op paarden, dus met een uitje naar de Haflinger fokkerij in Ebbs scoor je vast en zeker punten. Fohlenhof Ebbs is namelijk één van de meest indrukwekkende uitstapjes voor paardenliefhebbers. Zoals de naam van de fokkerij al doet vermoeden, draait alles hier om de Tiroler Haflinger. Op de fokkerij kun je professionele paardrijlessen krijgen of een rit met een paardenkoets maken. Ook bevindt zich op het terrein een museum dat inzicht geeft in de wereld van deze werkdieren. Je vindt er oude koetsen, sledes en oude landbouwwerktuigen zoals zadels, ploegen, eggen en wagens.

Fohlenhof Ebbs3(c)Kufsteinerland

Beeld: Kufsteinerland

Even relaxen
Wil je even relaxen terwijl de kinderen zich met de rest van de familie vermaken? Bad Häring is een klein stadje in het oosten van Tirol, gelegen tussen Wörgl en Kufstein in, aan de oevers van de rivier de Inn. Het stadje staat bekend om de eerste spa van Tirol. Bij spa ‘Kurzentrum’, de belangrijkste toeristische attractie van Bad Häring, kunnen bezoekers van de lokale zwavelbaden genieten.

“Gelukkig weten Oostenrijkers maar wat goed hoe ze die hongerige buiken moeten vullen. De kinderen smullen vast van die traditionele flammkuchen.”

Vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk is de perfecte vakantiebestemming voor het maken van gezamenlijke vakantieherinneringen. Het is een plek waar het hele gezin op z’n plek is en zich goed voelt. In onze speciale reisrubriek, die we samen met het Oostenrijks Toeristenburo lanceren, volgen we 2WMN.nl, Travelvalley.nl, Moodkids.nl en Chickslovelittleones.com. Zij bezoeken uiteenlopende regio’s van Oostenrijk, om nog meer leuke tips te verzamelen. Hier kun je tips van alle regio’s vinden.

logo

Beeld: Kufsteinerland

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien