Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

5x waarom deze regio hét outdoor-paradijs van Europa is!

Wandelen over tientallen kilometers kronkelige paden door adembenemende landschappen en daarna een verkoelende duik in een kraakhelder bergmeer. Lijkt de Oostenrijkse regio Vorarlberg jou wel wat? Het is een paradijs voor iedereen die graag buiten is. Blogger Marloes van Travelvalley.nl deelt haar tips.

Advertentie
 Libelle samen met het Oostenrijks Toeristenburo

In het meest westelijke puntje van Oostenrijk ligt de deelstaat Vorarlberg. Een bekend gebied onder wintersporters, maar met haar grootse landschappen ook in de zomer een aanrader. Zeker voor een vakantie met de (klein)kinderen, want er is genoeg te doen en de mensen zijn er bijzonder gastvrij.

  1. Boogschieten

In Arlberg mag een dagje boogschieten op de berg zeker niet op de agenda ontbreken. Samen met een gids neem je de gondel omhoog en krijg je een spoedcursus boogschieten. Dan is het tijd samen op zoek te gaan naar tientallen kleine en grote dieren (nep natuurlijk!) en probeer je op ze te schieten. En hoe leuk is het om er als gezin een wedstrijdje van te maken?

  1. Hiken

Dé hike met kids: The Green Riddle Ring. De tocht start eigenlijk in het dal, namelijk bij de VVV in Lech. Hier scoor je het boekje met raadsels dat je nodig hebt en dan kan de wandeling van zo’n twee uur door de bergen beginnen. Onderweg draait het om het oplossen van allerlei vraagstukken. Hoor je die hersens al kraken? Goed om te weten: het is geen zware wandeling, ook de allerkleinsten kunnen gezellig mee.

Beeld: Christoph Schoech

  1. Een ritje met de trein

Vooral in het weekend is een bezoek aan het Bregenzerwald een aanrader. Er rijdt van donderdag tot zondag namelijk een oud boemeltreintje. De rit gaat van Schwarzenberg naar Bezau en is echt een reis terug in de tijd. De wagons van de Wälderbähnle worden voortgetrokken door een historische diesel- of stoomlocomotief. De rit duurt ongeveer een uurtje.

  1. Actief op het water

Voor stoere wateractiviteiten ga je naar het Aktiv-Zentrum in Schnepfau. Je kunt hier met de (klein)kinderen vanaf een jaar of acht onder andere kajakken, raften en klimmen. Favoriet is de Aqua Hochseilgarten. Abseilen, Ziplinen (tokkelbaan) en Klettersteigen (klimmen aan een staalkabel) maar! Dat zijn herinneringen voor het leven.

  1. Leerzame middag

Natuurlijk kan het altijd een dag wat minder weer zijn. Een museum dat toch een beetje outdoor is, is het interactieve natuurmuseum in Dornbirn. In het museum vind je niet alleen interactieve spellen en videoprojecties, maar ook levende, kleine dieren om aan te raken.

Beeld: Popp Hackner – Vorarlberg Tourismus

Vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk is de perfecte bestemming voor het maken van gezamenlijke vakantieherinneringen. Het is een plek waar het hele gezin op z’n plek is en zich goed voelt. In een speciale reisrubriek, die we samen met het Oostenrijks Toeristenburo lanceren, volgen we 2WMN.nl, Travelvalley.nl, Moodkids.nl en Chickslovelittleones.com. Zij bezoeken uiteenlopende regio’s van Oostenrijk, om leuke tips te verzamelen.

logo

Hier kun je tips in alle regio’s vinden.

Beeld: Popp  Hackner – Vorarlberg Tourismus

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien