Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Authentieke dorpjes & geweldig uitzicht: hier wil je heen

Een unieke plek in de Tiroolse Alpen: het Alpbachtal. Waarom? Er zijn veel authentieke dorpen in deze steek én de kleinste stad van Oostenrijk ligt er. Blogger Willemijn van 2WMN.nl ontdekte hoeveel er te doen is.

Advertentie
Libelle samen met het Oostenrijks Toeristenburo

Willemijn reisde samen met haar vriend, twee kleine kinderen en héél veel koffers af naar het Alpbachtal: een goede uitvalsbasis voor een vakantie in de Tiroolse Alpen. Door de authentieke houtbouw staat dit dorp bekend als het mooiste van het land. De ruime keuze aan kindvriendelijke accommodaties maakt het daarnaast een ideale bestemming voor families.

1. Pootjebaden bij Reith im Alpbachtal
Maak vanuit het Alpbachtal een uitstapje naar Reith im Alpbachtal. Dit gemoedelijke dorpje ligt aan de Reither See. Het is perfect voor een frisse duik of om even lekker te pootjebaden na een wandeling of fietstocht. Ook kun je hier de Reitherkogelbahn omhoog nemen. Eenmaal op de top zorgen speeltoestellen voor veel plezier voor de (klein)kinderen. En vergeet je verrekijker niet, want er valt genoeg wild life te spotten. Willemijn: “Bovenop de berg kun je heerlijk wandelen, de paden zijn erg goed te doen met de kinderwagen en er is een super leuke quiztocht voor kinderen.”

2. Speelparadijs met uitzicht
Glijbanen, schommels, kruiptunnels, uitkijktorens, waterspeeltoestellen en trampolines: er is van alles te beleven in ‘Lauserland’. In deze natuurlijke speeltuin, die heel makkelijk met de Alpbachtaler Bergbahnen te bereiken is, zullen de (klein)kinderen zich geen moment vervelen. Terwijl zij zich uitleven, kunnen jullie een kop koffie drinken of een van de Oostenrijkse lekkernijen uitproberen in ‘Berggasthof Hornboden’ of ‘Dauerstoa Alm’.

3. Spectaculaire wandeling
Een geliefd uitje voor jong en oud: de Kundler Klamm. Deze kloof ligt op zo’n 45 minuten van Alpbachtal en er is een brede wandelroute van 3 kilometer. Je wandelt langs bizarre en imposante rotspartijen en kijkt je ogen uit! Tip: in Wildschönau rijdt tussen Mühltal en de ingang tot de Kundler Klamm een boemeltrein. Een aanrader voor gezinnen met kinderen.

Volgens de legende heeft een draak zich uit een rots gewrongen.

Kundl, Kundler Klamm, Familienwanderung, Schlucht,

4. Ruïnes
Ten slotte raden we Rattenberg aan. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit het Alpbachtal en ligt tussen de rivier de Inn en een aantal bergrotsen met kastelen en burchten. Dankzij het middeleeuwse centrum met smalle steegjes en ambachtelijke glasblazers is het stadje beroemd in heel het Inntal. Tip: vanaf de Burgruïne – een oude ruïne op de Schlossberg – heb je geweldig uitzicht.

Het is de kleinste en tegelijkertijd een van de meest charmante plaatsen in Oostenrijk.

Alpbachtal Seenland Card
Willemijn: “Bij aankomst in je accommodatie ontvang je van de gastheer of -vrouw als welkom de Alpbachtal Seenland Card. Met deze kaart op zak kun je gratis terecht bij de kabelbanen, de vele zwemmeren in de regio, openluchtzwembaden, musea en nog veel meer. Ook de (kinder)activiteitenprogramma‘s zijn inbegrepen.”

Vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk is de perfecte vakantiebestemming voor het maken van gezamenlijke vakantieherinneringen. Het is een land waar het hele gezin op z’n plek is en zich goed voelt. In onze speciale reisrubriek, die we samen met het Oostenrijks Toeristenburo lanceren, volgen we 2WMN.nl, Travelvalley.nl, Moodkids.nl en Chickslovelittleones.com. Zij bezoeken uiteenlopende regio’s in Oostenrijk om nog meer leuke tips voor ons te verzamelen. Hier kun je tips van alle regio’s vinden.

logo-oostenrijks-verkeersbureau

Beeld: AlpbachtalSeenlandTourismus

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien