Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Gezinsfavoriet in Oostenrijk

Indrukwekkende watershows, ‘disc golven’ met het hele gezin en wandelingen speciaal voor kinderen: in het Oostenrijkse Zell am See-Kaprun valt genoeg te beleven voor alle leeftijden.

Libelle samen met het Oostenrijks Toeristenburo

Advertentie

Laura van chickslovelittleones.com reisde naar het mooie Zell am See-Kaprun en deelt met ons haar tips. Tip: vraag bij aankomst in het hotel meteen om een zomerkaart, waarmee je gratis toegang krijgt tot al deze activiteiten (en meer). Krijg je de kaart niet gratis, dan kun je ’m kopen. Hartstikke handig, en een stuk voordeliger dan overal los voor te moeten betalen.

Spelletje doen
Niks leuker dan met het hele gezin een spelletje doen in de open lucht. In Zell am See kun je ‘disc golf’ spelen: in plaats van een golfbal moet je een frisbee over een parcours verplaatsen. De ‘baan’ begint op 1850 meter hoogte en daalt af naar 1400 meter. Meld je aan bij het InfoCenter bij het dalstation van de Schmittenhöhebahn. De wedstrijd kan beginnen!

Aan de wandel
Panoramische uitzichten en oorverdovende stiltes zijn voor jou genoeg, maar de kinderen kunnen wel wat extra uitdaging gebruiken. Laura: “Op de top van de berg Schmittenhöhe vind je verschillende speelgelegenheden en kun je een speciale kinderwandelroute volgen. Onderweg kom je allerlei houten dieren en insecten tegen met daarbij een letter. De letters vormen samen een woord, waarmee kinderen een leuk cadeautje kunnen verdienen.”

Spectaculaire lichtshow
Tijdens de zomerperiode kun je op dinsdag, donderdag en zondag een indrukwekkende watershow bekijken met licht, lasers en muziek. De show op de Zeller See heeft elke dag een ander thema en duurt ongeveer 20 minuten. Laura: “Te laat voor je kids? Ook overdag is er elk uur een watershow, maar dan zonder licht.”
16 mei t/m augustus om 22:00 uur, in september en oktober om 21:00 uur

Beeld: chickslovelittleones.com

Bootje varen
Wil je wat meer van de Zeller See bekijken? Dan kun je zelf een bootje huren of met z’n allen gaan kanoën. Maar misschien vinden jouw (klein)kinderen een grote boot wel veel leuker! En bovendien kun jij dan lekker achterover leunen in plaats van zelf de handen uit de mouwen te moeten steken. Boek in dat geval een tocht op de MS Schmittenhöhe.

Vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk is de perfecte bestemming voor het maken van gezamenlijke vakantieherinneringen. Het is een land waar het hele gezin op z’n plek is en zich goed voelt. In een speciale reisrubriek, die we samen met het Oostenrijks Toeristenburo lanceren, volgen we 2WMN.nl, Travelvalley.nl, Moodkids.nl en Chickslovelittleones.com. Zij bezoeken uiteenlopende regio’s van Oostenrijk, om leuke tips te verzamelen. Hier vind je tips voor alle regio’s.

logo

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien