Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Hoe leuk: vakantie vieren op de boerderij!

Oostenrijk is voor velen dé vakantiebestemming in de wintermaanden. Maar ook in de zomer heeft het Alpenland veel te bieden, met activiteiten voor het hele gezin. Blogger Nicole van Moodkids.nl is fan en deelt haar tips met ons.

Advertentie
Libelle samen met Oostenrijks Toeristenburo

Als we jullie vragen wat belangrijk is aan een vakantie zullen velen zeggen: als de (klein)kinderen zich vermaken is de vakantie al voor meer dan de helft geslaagd. In het Oostenrijkse Pyhrn-Priel-Gebiet zullen zij zich zeker niet vervelen (en jij ook niet)! Én dat op maximaal één dag reizen van Nederland.

Op avontuur met het hele gezin
Leuk in het Pyhrn-Priel-Gebiet is bijvoorbeeld een bezoekje aan de avonturenberg Wurbauerkogel. Van klimmen en hiken tot boogschieten en mountainbiken, genoeg activiteiten waar kinderen al hun energie kwijt kunnen. Op de top kun je in de glazen uitkijktoren genieten van een spectaculair uitzicht en daarna kun je – voor de terugweg begint – een drankje doen op het terras.

Vakantie op de boerderij

Ook de (klein)kinderen aan de wandel
Dat Oostenrijk het wandelland bij uitstek is, weten we. Maar wist je dat de Oostenrijkers ook briljante oplossingen hebben gevonden om de (klein)kinderen aan de wandel te krijgen? 4 tips op een rijtje:

  1. Er is een wandeling waarbij je langs midgetgolfbanen loopt. Kunnen ze onderweg even een balletje slaan.
  2. Hoe leerzaam: er is een wandeling waarbij je kinderen aan de hand van een app allerlei vragen moeten beantwoorden.
  3. Of die wandeling waar je kind met een krijtje en een stukje papier een stempel kan overtrekken, die verstopt zit in een ijzeren boxje?
  4. Hoe leuk is het als je tijdens je tocht een verborgen speeltuin juweel, zoals Swuwiz, tegenkomt? Lekker klimmen, klauteren en ravotten.

Wedden dat wandelen dan ineens wél leuk wordt?

Mocht het in de Alpen wat slechter weer zijn, zijn er ook diverse musea die een bezoekje waard zijn. In het Bienenschauhaus leer je bijvoorbeeld alles over bijen. Als fan van bergsporten ben je aan het juiste adres bij het Alpineum. Hier kun je bijvoorbeeld ervaren hoe een lawine voelt of kun je met behulp van een videogame alpineskiën.

Tussen de dieren
De meeste kinderen zijn dol op dieren. In Oostenrijk kun je ook vakantie vieren op de boerderij (Urlaub am bauernhof). Je slaapt dan bij de boer en je kunt genieten van de rust. Maar als je het leuk vindt, kun je ook de armen uit de mouwen steken. Koeien, schapen, kippen, ganzen, konijnen, cavia’s, paarden, een ezel, een varken, poezen en laten we de hond Gringo niet vergeten, de kinderen van Nicole vonden het erg leuk om bij de boer te verblijven. Nicole: “Naast de boerderij ligt een leuke speeltuin met o.a. schommels, glijbanen, een speelhuisje en een trampoline. Scheurt je kind graag op een fiets of skelter rond? Ook dat kan! Er staat een hele voorraad op je kind te wachten.”

vakantie op de boerderij

Vers van het land
Een ander voordeel van logeren bij de boer is het verse eten. Veel boerderijen zijn zelfvoorzienend. Dat betekent vers brood en eigen melk en yoghurt bij het ontbijt, en verse groentes en kruiden bij het diner.

Silke, eigenaresse van de boerderij, is zoals haar man gekscherend zegt, een echte ‘kruidenheks’

De eigenaren laten je met liefde alles zien. Nicole: “Wat was het gaaf én lekker om samen met Silke door de velden te struinen en kruiden en bloemen te plukken en daar ons eigen diner mee te maken. Ben nu thuis helemaal geïnspireerd het ‘onkruid’ uit onze tuin aan het plukken.”

Een zomervakantie in Oostenrijk is echt een aanrader. Heb je twijfels? Blijf dan eens een paar dagen op de heen- of terugreis. Nicole en haar gezin gaan in ieder geval zeker een keer terug naar dit mooie gebied.

Voordelig op stap met de Pyhrn-Priel AktivCard
Met het hele gezin op vakantie is vaak een grote uitgave. Natuurlijk is het leuk om uitstapjes te maken, maar ook dit kan erg duur zijn. In de regio Pyhrn-Priel hebben verschillende ondernemers de hoofden bij elkaar gestoken en dankzij de Pyhrn-Priel AktivCard kun je deze zomer bij 40 activiteiten gratis naar binnen. Ook krijg je op 20 andere plekken korting. De kaart ontvang je gratis (voor het hele gezin) en is geldig van de eerste dag tot aan de laatste dag van je verblijf (mits je boekt bij één van de 180 aangesloten locaties).

Vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk is de perfecte vakantiebestemming voor het maken van gezamenlijke vakantieherinneringen. Het is een plek waar het hele gezin op z’n plek is en zich goed voelt. In onze speciale reisrubriek, die we samen met het Oostenrijks Toeristenburo lanceren, volgen we 2WMN.nl, Travelvalley.nl, Moodkids.nl en Chickslovelittleones.com. Zij bezoeken uiteenlopende regio’s van Oostenrijk, om nog meer leuke tips voor ons te verzamelen. Hier kun je tips van alle regio’s vinden.

 

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien