Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Hier wil je heen: jij het terras, zij hun speeltuin!

De Oostenrijkse regio Wildschönau is niet alleen een wandelwalhalla met fantastische uitzichten. Er is ook nog eens ontzettend veel te doen, voor jong én oud. Tegelijkertijd relax jij je suf op het terras, want de kinderen vermaken zich prima in de vele speeltuinen.

Libelle samen met het Oostenrijks Toeristenburo

Advertentie

Blogger Willemijn reisde met twee kleine kinderen af naar Wildschönau en ze had er een superleuke vakantie. Ze deelt met ons haar tips voor deze prachtige regio. Tip: vraag bij aankomst in het hotel meteen om een toeristenpas, waarmee je bijvoorbeeld gratis toegang krijgt tot de kabelbanen, musea en zwembaden. Maar je kunt de pas ook gebruiken voor een interessante wandeling met een gids.

Boter, kaas & melk
De Markbachjoch is een berg van maar liefst 1500 meter hoog. Je komt er door de kabelbaan te nemen vanuit het dorpje Niederau. In ongeveer 10 minuten ben je boven. Eenmaal op de top kun je uren wandelen en genieten van een weids uitzicht. De kaasboerderij Käsealm is een absolute aanrader; je kunt je onder andere kakelverse melk, boter en kaas kopen. Heb je meteen een leuk souvenir voor het thuisfront!

Beeld: 2WMN.nl

Paragliden
Zin in avontuur? Je kunt paragliden vanaf de Markbachjoch. De vliegomstandigheden in het hoogdal zijn bijzonder gunstig en daarom is de paraglidingschool in Wildschönau een van de grootste van Oostenrijk. Samen met een instructeur beleef je de streek vanuit vogelperspectief. Een ervaring om nooit te vergeten!

Het uitzicht is, waar je ook loopt, adembenemend.

Spelen, spelen, spelen
Ben je met de (klein)kinderen op vakantie, dan zit je goed in Wildschönau: overal waar je komt, zijn grote speeltuinen waarin ze zich uren kunnen vermaken. En dat is voor jou meteen een mooi moment om zelf neer te ploffen op het terras en te genieten van een traditionele Apfelstrudel. Bijna elk restaurant heeft een speeltuin, er zijn altijd kinderstoelen aanwezig en er is vaak een kindermenu. Kortom: deze streek is enorm kind-proof.

Boeren van vroeger
Een ander leuk uitje met de (klein)kinderen is het Bergbauernmuseum z’ Bach. Er is een boerderij, molen en huiskapel uit het jaar 1795 én er valt van alles te ontdekken over het leven van bergboeren aan de hand van gemeubileerde kamers en meer dan 1.200 voorwerpen. Tip: de wekelijkse handwerkmarkt, die in de zomer elke donderdag van 12.00 tot 17.00 uur plaatsvindt, is een extra attractie.

Beeld: 2WMN.nl

Vakantie in Oostenrijk
Oostenrijk is de perfecte vakantiebestemming voor het maken van gezamenlijke vakantieherinneringen. Het is een land waar het hele gezin op z’n plek is en zich goed voelt. In onze speciale reisrubriek, die we samen met het Oostenrijks Toeristenburo lanceren, volgen we 2WMN.nl, Travelvalley.nl, Moodkids.nl en Chickslovelittleones.com. Zij bezoeken uiteenlopende regio’s van Oostenrijk, om nog meer leuke tips te verzamelen.

Hier kun je tips van alle regio’s vinden.

logo

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien