null Beeld

10 dingen die je aan Siri kunt vragen en je leven véél makkelijker maken

Velen van ons doen nog niets met Siri, de virtuele assistent in onze smartphone. Alleen als we 'haar' per ongeluk aanklikken, komt ze tevoorschijn met de vraag "Waarmee kan ik je helpen?" Siri blijkt ons met dingen te kunnen helpen die we nooit hadden bedacht.

Irene de Waal

Als je deze vragen aan Siri stelt, wordt je leven weer een stukje makkelijker.

1. Stel een herinnering in

Siri kan een herinning in je agenda zetten voor je. Als je werk- en huisadres in je contactgegevens staat, kun je ook locaties in je verzoek opnemen. Hier kan Siri je bijvoorbeeld aan herinneren:

"Zet een herinning dat ik de planten water geef als ik thuiskom."

"Herinner me dat ik Rick morgen om 5 uur bel."

"Herinner me om bij de bank te stoppen als ik hier vertrek."

2. Leer Siri namen goed uit te spreken

Dat is handig voor als je iemand wilt bellen. Siri herkent de naam niet altijd, maar dat kun je dus aanpassen. Houd de home-knop vast of zeg "Hee Siri" om haar te activeren. Zeg: "Dat is niet hoe je [naam] uitspreekt." Siri zal je dan diverse opties geven. Selecteer de juiste uitspraak.

3. Snelle conversies

Siri kan munteenheden en hoeveelheden zoals afstand, gewicht, temperatuur omzetten. Zoals:

"Hoeveel gram zitten er in 12 pond?"

"Hoeveel is 30 graden in Fahrenheit?"

"Hoeveel feet zitten er in 1 kilometer?"

4. Een foto opzoeken

Een van de meest frustrerende dingen is als je iemand een foto wilt laten zien, maar 'm niet kan vinden in die hele waslijst. Siri kan je die foto sneller helpen vinden. Probeer eens:

"Laat me foto's van [locatie] zien."

"Laat me foto's van [maand] zien."

"Laat selfies zien."

5. Een muntje opgooien

Soms wil je een situatie oplossen door een muntje op te gooien, maar je hebt er geen voorhanden. Siri lost het op. Zeg simpelweg "muntje opgooien" en zie wat er gebeurt.

6. Beheer je instellingen

Natuurlijk kun je de instellingen in je smartphone met de daarvoor bedoelde app beheren, maar je kunt het ook Siri voor je laten doen. Dit kun je bijvoorbeeld aan laten passen:

  • Vliegtuigmodus
  • Bluetooth
  • Niet storen
  • Beeldscherm en helderheid. Zeg dan: "Zet helderheid op [en noem een percentage]."

7. Een bericht op Facebook of Twitter plaatsen

Ook dat kan Siri voor je doen. Je accounts moeten wel gelinkt zijn aan je Instellingen. Daarna zeg je: "Siri, plaats op [Facebook of Twitter]". Dan vraagt ze wat je wilt schrijven. Vervolgens hoef je alleen op 'plaatsen' te klikken.

8. Een foto nemen

Heel eenvoudig door "Siri, neem een foto" of "Siri, neem een selfie" te zeggen, staat je smartphone in de juiste camerastand.

9. Zien wat er draait

Vaak kijk je op een website of app om te weten welke films er draaien. Dat kan Siri sneller. Vraag: "Siri, welke films draaien er?" Dan toont Siri de dichtstbijzijnde bioscopen en tijden.

10. Openingstijden checken

Hoe vaak wil je niet weten of die winkel of dat leuke restaurant open is. Siri checkt het voor je. Vraag gewoon: "Siri, hoe laat gaat [winkel] [open of dicht]?"

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden