null Beeld

3 doeltreffende én milieuvriendelijke manieren om onkruid te bestrijden

Ben je gezegend met een tuin? Dan mag je jezelf in je handjes knijpen - al helemaal in de gekke periode waarin we momenteel verkeren. Toch is het hard werken om je tuin er netjes uit te laten blijven zien. Wil je onkruid tegengaan? Dít zijn 3 milieuvriendelijke manieren om onkruid te bestrijden.

Want met gif in de weer gaan is niet echt goed voor het milieu, dat moge duidelijk zijn.

Heet water

Een goede, doeltreffende en betaalbare manier om woekerend onkruid te verwijderen en zelfs te voorkomen, is gloeiend heet water gebruiken. Heet water zorgt er namelijk voor dat de eiwitten in de onkruidplanten kapot gaan, waardoor de planten uiteindelijk dood zullen gaan. Het richt daarnaast ook geen schade aan de rest van je tuin aan, wat het een ideale manier maakt. Je doet het door simpelweg heet water over het onkruid heen te gieten, en dit zo'n 3 tot 4 keer per jaar te herhalen.

Onkruidbrander

Ben je bang dat heet water niet doeltreffend genoeg is? Dan kun je ook gebruik maken van een onkruidbrander. Dit is precies zoals het klinkt; namelijk een brander met een lichte vlam, die je precies op het onkruid kunt richten. Dit zorgt ervoor dat de cellen in de onkruidplanten kapot gaan en de planten compleet verschrompelen. Is het echter langere tijd droog geweest? Dan kun je deze manier van onkruid bestrijden het beste overslaan, om brandgevaar te voorkomen.

Onkruidborstel

Een derde manier is het gebruik van een onkruidborstel. Dit is echter wel meer werk dan de bovengenoemde manieren, maar niet minder doeltreffend. Met een harde borstel kun je het onkruid als het ware wegborstelen. Het enige nadeel? Het kan de omliggende bestrating beschadigen, aangezien de borstel érg harde haren heeft. Daarom kan je deze manier het beste alleen gebruiken op harde bestrating, zodat je beschadigingen voorkomt.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Doetuin. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden