null Beeld

3FM komt met extra ‘Serious Request’ om geld op te halen voor coronacrisis

Jarenlang zat een groot deel van Nederland in de dagen voor kerstavond aan de buis gekluisterd voor Serious Request van 3FM. Nu organiseert de radiozender een extra actieweek. Met 3FM Serious Request: Never walk alone willen de dj's geld ophalen voor het Rode Kruis.

Kim van Weering

Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april komen de dj's van 3FM 24 uur per dag in actie. Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman zijn op 1 dag maar liefst 6 uur achter elkaar te horen.

Andere opzet

Deze 'Serious Request' zit natuurlijk iets anders in elkaar dan we van de radiozender gewend zijn. Waar de dj's eerst járenlang in het Glazen Huis verbleven, trekken ze sinds 2018 het land door om geld op te halen. Maar heel Nederland zit voorlopig thuis, dus ook de 3FM-dj's. Daarom werken ze zo veel mogelijk vanuit hun 'thuisbasis': de studio.

Dj Sander Hoogendoorn maakte het nieuws maandagochtend live op de radio bekend: "Als er iets aan de hand is in Nederland of het buitenland dat ons allemaal aan het hart gaat, dan moeten we iets doen. Daarom hebben we met z'n allen besloten om een extra editie te organiseren."

De naam van deze extra Serious Request-editie is hetzelfde als een actie waarmee Hoogendoorn eerder in maart de hele wereld over vloog. Op 20 maart klonk om klokslag kwart voor 9 op bijna álle radiostations in heel Europa het nummer You'll never walk alone.

Financiële hulp

Het Rode Kruis werkt met talloze vrijwilligers om ondersteuning te bieden in een noodsituatie als deze. Maar daar is wel financiële hulp bij nodig. Zo vervoeren vrijwilligers van de stichting onder meer patiënten, ondersteunen ze overbelaste voedselbanken en verzorgen ze coronapatiënten die in hotels door het hele land worden opgevangen. Ook verzamelen ze beschermingsmiddelen en bieden ze praktische ondersteuning voor mensen die er helemaal alleen voor staan.

Als luisteraar je steentje bijdragen? Dat kan door bij de zender een nummer aan te vragen en daar een donatie voor te doen. Met dat liedje kun je iemand die in de zorg werkt of ziek thuis is een hart onder de riem steken. Een win-winsituatie dus.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron & beeld: 3FM

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden