null Beeld

5 simpele tips om duurzamer te eten

Vlees met het Beter Leven keurmerk, gecertificeerde vis en biologische groente winnen terrein in de supermarkt. Een duurzame maaltijd bereiden wordt steeds makkelijker, zeker met deze handige én simpele tips. 

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

  1. Koffie, thee of een stukje chocola: we kunnen stiekem niet zonder. Let bij deze producten op het Rainforest Alliance of UTZ-keurmerk. De producten zijn dan afkomstig van landbouwbedrijven die werken volgens strenge richtlijnen, om milieu, dieren en planten, boeren, arbeiders en de lokale gemeenschappen te beschermen.
  2. Een dagje geen vlees is verantwoord én maakt al snel creatiever in de keuken. Kies voor een vegetarisch gerecht of een lekkere vleesvervanger, zoals de Vegetarische Gehacktballetjes van Unox, in satésaus of tomatensaus.
  3. Wanneer je wel vlees eet, kies dan altijd voor vlees met het Beter Leven keurmerk. Een 1 Ster-keurmerk betekent al dat varkens meer ruimte, daglicht en afleiding hebben. Ze kunnen spelen met een houtblok of stro-koker. Daarnaast blijven ze 5 weken bij hun moeder en worden ze niet gecastreerd.
  4. Op doemaarlekkerduurzaam.nl staan veel lekkere recepten die duurzaam en makkelijk te maken zijn. Stamppot met winterpeen, rucola en Gelderse rookworst van Unox bijvoorbeeld, extra lekker tijdens de koude dagen.
  5. Ook zo dol op vis? Kies altijd voor een gecertificeerde variant met het ASC- of MSC-keurmerk. ASC-vis komt van kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met omwonenden. MSC-vis is op een duurzame manier gevangen: zonder overbevissing en met respect voor al het andere leven in de oceanen. Op deze manier kunnen niet alleen wij, maar ook generaties in de toekomst van een lekker stukje vis blijven genieten.

DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Deze maand loopt voor het vierde jaar op rij de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-actie. Een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Albert Heijn en Unilever als partners, om duurzamer eten een boost te geven. Begin november ontvangen alle Postcode Loterij-deelnemers een cadeaukaart ter waarde van €12,50, waarmee ze t/m 19 november duurzamere boodschappen kunnen doen bij Albert Heijn.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden