null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

7 mooie #DASLIEF-initiatieven waar we blij van worden (en zó doe je zelf ook mee)

Voor veel mensen is het nu geen makkelijke tijd. Gelukkig zijn er talloze mooie initiatieven van mensen die elkaar helpen of een hart onder de riem steken. Dat bewijst ook #DASLIEF wel.

onze Commerciële RedactieGetty Images

Libelle samen met SIRE

Buurtbewoners die boodschappen voor elkaar doen, iemand spontaan een kaartje sturen en natuurlijk het applaus voor alle zorgmedewerkers: Sire moedigt met de nieuwe campagne #DASLIEF aan om dit de komende periode te blijven doen en zo elkaar te steunen. De meest hartverwarmende verhalen en beelden stromen al binnen.

Doe mee met #DASLIEF

Wil je zelf ook een mooi initiatief of gebaar delen? Bijvoorbeeld een lieve kaart die je zelf kreeg, of een actie die bij jou in de buurt loopt? Download hier het #DASLIEF-pakket met leuke gifjes en doe mee!

Om je te inspireren én ongetwijfeld een glimlach op je gezicht te toveren, lichten we 7 hartverwarmende initiatieven uit:

1. We gaan op berenjacht

Je hebt ze vast al voorbij zien komen: overal in Nederland zetten mensen een knuffelbeer voor het raam. Zo kunnen kinderen tijdens hun wandeling op zoek naar de beren in de buurt. De actie is overgewaaid uit Australië en zou gebaseerd zijn op het prentenboek We gaan op berenjacht uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Ook verschillende politiekorpsen doen mee.

2. Hulp voor daklozen

Patrick van de Jagt - beter bekend als 'Caveman' uit het tv-programma The Rotterdam project van Beau van Erven Dorens - weet hoe het is om op straat te leven. Deze dagen hebben de daklozen het volgens hem extra moeilijk, dus ging hij samen met Beau op pad in Amsterdam met eten en drinken voor hen.

3. Helpen met huiswerk

Veel mensen zitten nu onverwachts thuis. Voor de meesten gaat het werk daar ook gewoon door, maar deze jongen liep stage op een basisschool en moest daar helaas mee stoppen. Nu helpt hij leerlingen met hun huiswerk, top!

4. Feyenoord in het verzorgingstehuis

In verzorgingstehuizen in Rotterdam en omstreken zijn meer dan 30 Feyenoord-pakketten bezorgd om de bewoners een rood-wit hart onder de riem te steken. Dat zorgt voor blije bewoners en zorgmedewerkers.

5. Cupcakes voor agenten

Nog een mooi initiatief in Rotterdam: een bewoonster van de wijk Charlois heeft cupcakes voor de voltallige nachtdienstploeg van de wijkpolitie gebakken. Lief en lekker!

6. Een kleurrijke kaart

Het ambulancepersoneel van Amsterdam kreeg deze kleurrijke, lieve kaart van Loïs toegestuurd, om hen te vertellen dat ze fantastisch werk leveren. Ga zo door!

7. Bloemen voor IC-personeel

En ook het Intensive Care-personeel van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam kreeg een extra bedankje voor hun enorme inzet: een bos prachtige bloemen.

Deel & win een armbandje

Geïnspireerd geraakt? Download hier het pakket en deel jouw lieve actie met #DASLIEF. Je tovert dan niet alleen bij anderen een glimlach op hun gezicht, maar als je jouw actie deelt in een reactie op onderstaande Facebookpost maak je ook kans op een speciaal #DASLIEF-armbandje. Winnaars ontvangen bericht in de 2e week van mei.

null Beeld

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden