null Beeld

7 pubergewoontes die je tot waanzin drijven

Buiten kijf staat dat het heerlijk eigenwijze, aandoenlijke en verschrikkelijk lieve mensjes zijn. Maar dat neemt niet weg dat je ze hierom soms heel graag achter het behang zou willen plakken.

Lonneke Bär

Pubers hangen

Overal. Aan tafel, op de bank, buiten met elkaar. Hun lijf lijkt wel van zachtgekookte spaghetti. En ze liggen altijd in de weg. Tenzij je ze nodig hebt, dan zijn ze in geen velden of wegen te bekennen.

null Beeld

IJdeltuiten

Uren voor de spiegel, te veel gel, te veel haarlak, te veel deo, te veel make-up. Of het andere uiterste: te weinig van dit alles. Trek. Schone. Sokken. Aan. En. Was. Je. Haar. Waarna je het raam van de slaapkamer in beide gevallen maar weer eens openzet.

null Beeld

Vreten

Pubers eten niet, ze vreten. En liefst junkfood natuurlijk. Je hebt net een heel brood gehaald, draait je even om voor het opruimen van de rest van de boodschappen, is er alleen nog een lege zak over. En de puber in zijn hol verdwenen. Gelukkig ligt er nog een brood in de vriezer. Toch?

null Beeld

Opruimen

Over holen en lege verpakkingen gesproken. Dat je dus niet denkt dat er nog daadwerkelijk iets ín dat pak cruesli of melk zit dat netjes in de (koel)kast staat. Daarentegen puilt hun kamer uit van rondslingerende make-upspullen, schoolboeken (onderop), vies ondergoed, stinksokken, tijdschriften, lege kommetjes en heel veel lege verpakkingen. Gezellig rommelig, noemen ze dat.

null Beeld

Schermen

En dan bedoelen we dus niet de sport. Vastgekit aan hun beeldscherm is het enige stukje wat je van ze te zien krijgt gehuld in een zombie-achtig blauw schijnsel. Je hebt je er inmiddels bij neergelegd dat er 364 appjes per uur binnenstromen. Maar dat zelfs de vaatwasser inruimen onmogelijk is zonder mobiel… O nee, wacht, de vaatwasser inruimen?

null Beeld

Afspreken

Dat woord kennen ze alleen in de context: met vrienden. Dus niet als in: laten we afspreken dat je op tijd thuis bent/niet langer dan 3 uur per dag achter een beeldscherm zit/je huiswerk maakt/laat weten waar je bent/op tijd naar bed gaat. Trouwens, ze horen toch niet wat je zegt, want ze zitten met hun neus in hun mobiel. En hou op met zuchten!

null Beeld

Driftkikkeren

Van een ochtendhumeur waar zelfs de kat voor wegvlucht tot schijnbaar totaal redeloze woedeaanvallen. Omdat je het waagt te vragen hoe hun dag was of hoe dat proefwerk ging. Met je Gilles de la Puberette.

null Beeld

Totdat je dan ineens, uit onverwachte hoek, een kus ergens op je wang geplakt krijgt. Kun je mooi weer even op teren!

En dít is wat gezinsvlogger Christien doet als haar jongens het bloed onder haar nagels vandaan halen:

De leukste artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden