null Beeld

7 redenen waarom de leukste mensen in een rommelig huis wonen

Je voelt je helemaal senang als je huis opgeruimd is en de vloeren nog na glimmen van het dweilen. Maar eerlijk is eerlijk, misschien ziet ook jouw huis er vaker eerder rommelig dan perfect opgeruimd uit. En weet je? Zo erg is dat helemaal niet. Er zijn namelijk genoeg redenen te verzinnen waarom een rommelig huis je dat juist een leuker mens maakt.

Renée Mulckhuijse

*Let op, dit artikel mag je natuurlijk met een flinke korrel zout nemen. ;-)

Waarom leuke mensen vaak in een rommelig huis wonen

Je hoeft voortaan geen 'sorry voor de rommel' meer te zeggen als je onverwachts bezoek krijgt en de tijdschriften niet recht op tafel liggen. Er is namelijk geen reden om je te schamen, want je leuke persoonlijkheid compenseert het ruimschoots.

1. Je bent een echte levensgenieter

Als je opstaat en je denkt aan het to do-lijstje van die dag, bedenk je ook heus wel dat je de keuken nog even moet opruimen en vervolgens even de stofzuiger door de kamer moet halen. Maar soms haalt het leven je in: je bent een levensgenieter pur sang. Je maakt liever tijd vrij om met je dierbaren door te brengen, dan dat je je druk maakt om het huishouden. Dat kan morgen ook nog wel.

2. Je maakt je niet zo druk om de mening van anderen

Toen je jonger was kon je je weleens druk maken om de mening van anderen. Als je onverwachts bezoek kreeg, vroeg je jezelf meteen af of het huis wel aan kant was en de wc-pot schoon. Hoewel je deze dingen nog steeds belangrijk vindt, maak jij je nu je ouder bent een stuk minder druk om die mening. Jij oordeelt immers ook niet over een rommelig huis van een ander.

3. Je bent spontaan

Eén van de dingen die jou kenmerken, is je spontaniteit. Krijg je een uitnodiging om na je werk ergens te komen eten? Dan vind je dat hartstikke gezellig en zeg je ja. Dat de badkamer nog schoongemaakt moest worden, kan dan even niet doorgaan. Je zit liever samen met een vriendin op de bank een wijntje te drinken, dan dat je 'm schoonmaakt. Daar hoef je je echt niet schuldig om te voelen.

4. Je bent creatief

Koffiekopjes op tafel, theezakjes op het keukenblad en een volle vaatwasser die nog uitgeruimd moet worden. Herkenbaar? Het schijnt dat een rommelige omgeving juist je creativiteit kan prikkelen, dus zo zie je maar dat er ook een voordeel zit aan een niet opgeruimd huis.

5. Je tekent graag buiten de lijntjes

Dat sommige mensen zo streven naar perfectie, snap je niet altijd. Je houdt ervan om juist buiten de geijkte paden te treden. Een gemiddelde doorkijkwoning met plantenpotten die synchroon in het raam staan en waar alles recht ligt? Dat is niet aan jou besteedt.

6. Je haalt geluk uit de kleine dingen

Een nadeel van een rommelig huis is dat je weleens wat kwijtraakt. Maar het gevoel dat je iets hebt gevonden waar je al tijden naar zocht, voelt zó lekker. Daardoor heb je geleerd om geluk ook uit de kleine dingen te halen. Iets terugvinden in huis geeft je tijdens een gemiddelde dag een klein geluksmomentje.

7. Je vindt het makkelijk om los te laten

Er zijn genoeg mensen op de wereld die het moeilijk vinden om dingen los te laten. Die fase ben je inmiddels voorbij. Je hebt je erbij neergelegd dat je huis er niet iedere dag van de week verkoopklaar uitziet. En dat je inmiddels vergeten bent wanneer je voor de laatste keer de keukenkastjes hebt uitgesopt. Of dat je weer eens een schoonmaakklusje doorschuift naar de volgende dag.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden