null Beeld

8 dingen die écht weg kunnen

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Redactie Libelle.nl

Soms is opruimen gewoon een kwestie van het even doen, zoals bij deze acht dingen die we vrijwel allemaal in huis hebben en die écht weg kunnen:

1. Blikken verf

Bewaard om eventuele beschadigingen te kunnen herstellen. Als je dat al jaren niet gedaan hebt kun je de verf net zo goed wegdoen, omdat de kleur na al die tijd niet meer hetzelfde is.

2. Oude medicijnen en vitamines

Verzamel ze en lever ze in bij de apotheek, want met medicijnen die over de datum zijn neem je liever geen risico.

3. Opladers en snoertjes

Onmisbaar, die bak vol opladers en snoertjes. Zeker als ze van dingen zijn die je niet meer hebt… Sorteer ze en lever wat je niet meer gebruikt in bij de winkel waar je het gekocht hebt of bij het afvaldepot in de buurt.

4. Plastic bakjes

Waar zouden we zijn zonder plastic bakjes om restjes in te bewaren? Nergens. Maar… hoeveel heb je er echt nodig? Als de deksel onvindbaar is of als ze smoezelig zijn, gooi ze weg.

5. Cassette- en videobanden

Video’s kun je beter snel omzetten op een dvd, bijvoorbeeld bij de Hema. En die cassettebandjes? Maak van de nummers die erop staan een nostalgische playlist op Spotify.

6. Ondergoed en sokken

Hoe vaak sta je niet te rommelen in je sokken- en ondergoedlade, op zoek naar een toonbaar exemplaar? Precies. Uitmesten die handel!

7. Toiletspullen

Parfums, bodylotions en make-up die we ooit cadeau gekregen hebben of in een impuls gekocht hebben, staan vaak jaren te wachten tot... ze uiteindelijk weggegooid worden.

8. Opknappers

Jaren geleden kocht je een tweedehands meubel dat je heel mooi zou gaan opknappen; kwestie van even schuren, een lakje geven… Doe het vandaag of doe het vandaag wég!

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Fotografie: Joost Govers

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden