null Beeld

8 dingen waar je eindelijk aan toekomt tijdens een lang weekend

Heerlijk, een eindeloos lang weekend in het vooruitzicht. Had je nog geen uitgebreide plannen, dan kun je dit weekend eindelijk die dingen doen waar je nooit aan toekomt.

Lonneke Bär

1 Poetsen

Niet zeuren, gewoon doen die voorjaarsschoonmaak. Het weer wordt toch niet al te best. Tip: bel een vriendin en doe het samen. Eerst bij jou, dan bij haar. Dan heb je het maar gehad en kun je daarna lekker verder met de leuke dingen uit dit lijstje.

null Beeld

LEES OOK: ZO HEEFT JE VOORJAARSSCHOONMAAK PAS ECHT ZIN

2 In je foto's duiken

Uploaden van je fototoestel of mobiel naar de computer, bekijken, uitzoeken, herinneringen ophalen, nog meer herinneringen ophalen, digitaal fotoalbum bestellen en laten thuisbezorgen of analoog laten afdrukken en ouderwets inplakken. Kan allemaal. Je kinderfotoboeken bekijken mag ook.

null Beeld

3 Bakken

Een heel ingewikkelde taart bakken die al heel lang op je verlanglijstje stond. Eerst zelf uitproberen en alles opeten. Gelukt? Dan nodig je al je vrienden, buren en familie uit voor een proeverij.

null Beeld

4 Kijken, kijken, kijken

Alle documentaires, tv-series en films die nog met smart op je lagen te wachten achter elkaar bekijken. Pot thee erbij, zak paaseitjes en binge-watchen maar.

null Beeld

5 Beetje bijverven

Eindelijk heb je nu tijd om die lelijke kale plekken op de kozijnen eens bij te werken of dat muurtje te sauzen. Knalharde muziek op, oud T-shirt van je lief aan en gaan.

null Beeld

LEES OOK: SYLVIA WITTEMAN VERFT DE MUREN

6 Een brief posten

Hoe zou het eigenlijk met Jessica van de middelbare school gaan? Of met je oudtante in Canada die geen Skype of Facebook heeft? Pak pen en papier en schrijf weer eens een hele lange brief. Wedden dat je straks je dagboek ook weer tevoorschijn haalt?

null Beeld

7 Lezen

Alle stapels kranten, boeken en online artikelen die je verzameld hebt, staren je on- dan wel offline al weken verwijtend aan. Nu is de kans om ze voor eens en altijd het zwijgen op te leggen. Nou ja, in ieder geval tot de volgende stapel zich aandient.

null Beeld

8 Schrijven

Ongeveer een miljoen Nederlanders heeft de ambitie om een roman te schrijven. Dit is je kans. Het hoeft niet meteen een heel boek te worden trouwens. Begin gewoon met dat verhaal dat al heel lang door je hoofd spookt. Tip: niet nadenken, gewoon beginnen. Je kan het!

null Beeld

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden