null Beeld

8 fijne boeken voor op het luchtbed

Heb jij je koffers al bijna klaarstaan voor die welverdiende vakantie? Hou dan nog snel een plekje vrij voor een goed boek. Deze 8 exemplaren maken je vakantie pas echt tot een feestje. 

Elselien van Dieren

null Beeld

1. Het meisje in de trein - Paula Hawkins

Rachel neemt iedere ochtend dezelfde trein die stopt voor een rood sein, langs een rij charmante buitenhuizen in Londen. Iedere ochtend ziet ze daar hetzelfde perfecte stel ontbijten op het terras, waardoor ze het gevoel krijgt hen persoonlijk te kennen. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds in de tuin. De trein rijdt verder zoals altijd, maar Rachels leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel het boek hier.

null Beeld

2. Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit geweest is? - Joachim Meyerhoff

Hoe is het om op te groeien tussen honderden psychiatrische patiënten en lichamelijk gehandicapten omdat je vader de directeur is van de psychiatrische kliniek en jullie huis op datzelfde terrein staat? Een komisch en tegelijkertijd treurig verhaal van een jongen die zijn weg in het leven zoekt.

Bestel het boek hier.

null Beeld

3. Costa del Sol - Suzanne Vermeer

Sinds ze een jaar ervoor weduwe is geworden, heeft Eline Sanchez er alles aan gedaan om haar leven en dat van haar kinderen Alex en Maria weer op orde te krijgen. De komende zomervakantie zullen ze met z'n drieën doorbrengen in Spanje, het geboorteland van hun vader. Maar in plaats van een verblijf bij de grootouders van haar kinderen, heeft Eline een verrassing in petto: een vakantie aan de zomerse zandstranden van de Costa del Sol. Aanvankelijk lijkt het een groot succes te worden, maar wat begint als een reis om een triest verleden af te sluiten, eindigt in een gevecht op leven en dood...

Bestel het boek hier.

null Beeld

4. Wild - Cheryl Strayed

Het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit.

Bestel het boek hier.

null Beeld

5. Wij - Dave Nicholls

Douglas Peterson wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit. Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan?

Bestel het boek hier.

null Beeld

6. En ze was - Alison Gaylin

Brenna Spector heeft een zeldzame neurologische afwijking waardoor ze geen enkel detail van haar leven kan vergeten: beelden, geluiden, smaken, geuren. Het begon in haar kindertijd, toen haar oudere zus in een vreemde auto stapte en nooit meer werd teruggezien, en het is van onschatbare waarde bij haar speurwerk naar vermiste personen. Maar het heeft niet geholpen bij de zoektocht naar haar zus en evenmin bij de vermissing van de zesjarige Iris Neff, spoorloos na een barbecue in een rustig forensendorp. Als elf jaar later weer een inwoonster verdwijnt, ontdekt Brenna verbanden tussen deze vermiste vrouw, het verdwenen meisje... en haarzelf.

Bestel het boek hier.

null Beeld

7. Big brother - Lionel Shriver

Wanneer Pandora haar oudere broer Edison van het vliegveld in Iowa ophaalt, herkent ze hem niet. De ooit slanke, hippe New Yorkse jazzpianist is talloze kilo's aangekomen. Wat is er gebeurd? Al gauw worden Pandora en haar man knettergek van Edisons walgelijke eetgewoontes en betweterige monologen. En dan stelt haar man een ultimatum: Edison eruit, of ik eruit. Met Big Brother richt Lionel Shriver haar scherpe pen op een van de grootste problemen van de westerse samenleving: vetzucht.

Bestel het boek hier.

null Beeld

8. Voor ik ga slapen - SJ Watson

Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze dat Ben haar niet alles vertelt.

Bestel het boek hier.

Bron: Bol.com, Bruna. Beeld: Bol.com, iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden