null Beeld

85 jaar Libelle: dit waren de mooiste en spraakmakendste momenten

Hiep, hiep hoera voor onszelf! Vandaag bestaan we 85 jaar. 'Elke week een feestje' staat er altijd met kleine letters op onze cover. Maar deze week kan het verkleinwoord beter achterwege blijven. We vieren feest, een groots feest.

Omdat op 13 april 1934 de allereerste Libelle van de persen rolde. Jawel, we zijn 85 jaar geworden! Een prachtleeftijd, in volle gezondheid bereikt. En daarom is het tijd om stil te staan bij de mooie dingen om ons heen, bij alles wat er wél goed gaat, en vooral te blijven genieten van de bijzondere momenten. Kortom:vier het leven, zoals het thema van dit dubbeldikke super-de-luxe jubileumnummer luidt. Een prachtnummer waarbij je een remake van ons allereerste editie uit 1934 cadeau krijgt.

Leuke terugblik

Voor ons tijd om terug te blikken op 85 jaar Libelle, want in die afgelopen jaren is er een hoop gebeurd. We delen graag onze mooiste en spraakmakendste momenten met je.

null Beeld

De allereerste Libelle

Met dit nummer is het allemaal begonnen. Op 13 april 1934 lag de allereerste Libelle in de winkels voor maar liefst 10 cent. Was je lid? Dan betaalde je maar 8 cent. Nieuwsgierig wat er in dit allereerste nummer stond, haal dan snel het jubileumnummer, want je krijgt de remake er gratis bij en daarin vind je alles wat in dat allereerste nummer stond.

null Beeld

Prinses Irene op de cover van Libelle in 1949

Meestal werd de cover van Libelle gesierd door modellen, maar in 1949 nam prinses Irene plaats.

null Beeld

1970: het jaar van de kiwi

Je gelooft het misschien niet, maar in 1970 introduceerde Libelle de kiwi in Nederland. In een klein artikel werd voor het eerst aandacht gegeven aan deze Australische vrucht. De kiwi was nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar na verschijning van het artikel ontstond er zo veel vraag, dat Albert Heijn besloot de vrucht in het assortiment op te nemen.

null Beeld

In 1987 werd er een speciale Friese Libelle-editie uitgebracht.

Alles in het blad was geschreven in het Fries: 'Fryske Libelle bewiist wer ris: It Frysk kin altyd brûkt wurde.'

null Beeld

In 1997 werd voor het eerst de Libelle Zomerweek gehouden.

Zoals jullie vast wel weten, is de Libelle Zomerweek een feestje waar trends op het gebied van mode, tuin, koken en nieuwe producten worden gepresenteerd. Ook is er ruimte voor ontmoeting met de Libelle-columnisten en zijn er optredens van diverse artiesten. Elk jaar staat een bepaald thema centraal.


null Beeld


In 1998 werd Libelle.nl gelanceerd

In een week tijd hadden we 1.400 bezoekers, wat voor toen natuurlijk fantastisch was. Saillant detail: inmiddels hebben we real time 1.400 bezoekers.

null Beeld

In 2009 lanceerden we de online thrillersoap Deadline

Een maand lang kwam er dagelijks een nieuwe aflevering van ongeveer 3 minuten online. Alle voorgaande afleveringen zijn op ieder moment van de dag terug te kijken. In de soap Deadline werden drie redacteuren van een tijdschrift op de redactie gegijzeld. De gijzelnemer blijkt woedend over een interview dat een van de redacteuren had met een slachtoffer van huiselijk geweld. Hij eist genoegdoening en publicatie van zijn verhaal in de eerstvolgende editie van het blad...

null Beeld

In 2016 werd Libelle TV gelanceerd

Het online videoplatform voor de 35+plus vrouw, waar jullie inmiddels wel bekend mee zijn. Je kunt hier terecht voor snelle lifehacks, vlogs over de Royals, planten, beauty, gezondheid, sex en mode. Challenges door redacteuren van de Libelle, huishoudtips van Lieke Houdt Huis, boekentips van Marleen en nog veel, veel meer.

In 2017 kon je de serie 'Over Eva' kijken op Libelle TV

De allereerste ontbijtsoap van Nederland. Het eerste seizoen, getiteld Coma, begint als de veertiger Eva (Elle van Rijn) terugrijdt nadat ze haar oudste zoon heeft helpen verhuizen naar Utrecht. Overmand door emoties en verblind door tranen ziet ze een vrachtwagen die van rechts komt niet. Een botsing volgt en alles wordt zwart… Eva ligt in coma en volgens de dokter is de kans dat ze nog wakker wordt, klein. Haar man, familie en vriendinnen bezoeken haar geregeld in het ziekenhuis, hopend op een teken van leven. Ze gaan er blind vanuit dat Eva niets hoort of meekrijgt van wat zich aan haar bed afspeelt, maar is dat wel zo?

Nieuwsgierig? Kijk hier dan snel >

De serie ontving een Mercur (Oscar van de tijdschriftenwereld).

null Beeld

En nu 2019...

We hebben een superdik jubileumnummer met een remake van het allereerste nummer. Naast het Grote Jubileum onderzoek zijn voor dit nummer 3 generaties Libelle-lezeressen uit het hele land gefotografeerd en geportretteerd door 3 generaties top-fotografen, met o.a. Katja Schuurman (44) met haar moeder Sonja (70) en dochter Sammie (8) * Feesttaarten van experts, om zelf te maken, met recepten van o.a. Yvette van Boven en Rutger, Menno & Janny van Heel Holland Bakt * Interviews met 5 powervrouwen, gefotografeerd door Humberto Tan * In samenwerking met TUI geeft Libelle 10 droomreizen weg * Met Libelle Deelt Uit geven we voor € 60.000 aan prijzen weg.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden