null Beeld

Aan wie geeft u de heldspeld?

Libelle Admin

Wanneer is iemand een held? Een held in de moderne tijd beschrijven we als een persoon die, wanneer hij of zij geconfronteerd wordt met gevaar en rampspoed de moed en de bereidheid tot zelfopoffering betoont voor een grotere zaak. Superman, Elvis, Popeye, Sven Kramer, het zijn iconen en we hebben helden van ze gemaakt. Maar een held hoeft niet ver van u af te staan, soms zijn ze heel dichtbij.

Cadeautje van Libelle

Misschien heeft u de speciale heldspeld al in u bezit. U krijgt dit cadeautje bij Libelle 10, maar is eigenlijk bedoeld om weer weg te geven aan uw persoonlijke held. Of het nou om iets heel kleins of iets heel groots gaat, iedereen heeft wel iemand die voor haar (of hem) een held is. Omdat hij of zij iets bijzonders voor u heeft gedaan. Of misschien niet iets héél bijzonders, maar wel al heel lang en heel trouw. Het maakt niet uit. Als u vindt dat iemand bijzonder is, dan is hij dat ook. Nederlands heeft heel veel kleine en grote helden.

Heldenverhalen

Marcel Wanders, gast-artdirector van Libelle 10, maakte ongeveer twintig jaar geleden de heldspeld voor zijn vriendin die op dat moment ernstig ziek was. Hij wilde haar door middel van dat gebaar vertellen dat zij naast zijn grote liefde ook veel meer dan hij een held was in de strijd tegen haar ziekte. Maar een held kan ook iemand zijn die al jarenlang vrijwilligerswerk doet, een buurvrouw die altijd voor u klaar staat, de trouwe oppas van de kinderen, uw vaste kapper… wij zijn benieuwd!

Wie is uw held?

In Libelle 10 vertellen zes vrouwen wie ze voor altijd dankbaar zijn en waarom ‘hun helden’ een speld verdienen. Wij willen graag weten wie uw held is en waarom deze persoon van u de speld krijgt. Laat uw reactie achter onder dit bericht. De mooiste verhalen komen dit najaar in Libelle. In Libelle 10 kunt u alvast inspiratie opdoen voor het bedenken van uw held. Ben u benieuwd naar een paar helden die in dit nummer staan? Klik op de afbeeldingen van de zes vrouwen met hun held of helden hieronder en lees waarom zij de heldspeld kregen.

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden