null Beeld

Ach, kijk nou toch: 3 Siberische tijgertjes geboren in Safaripark Beekse Bergen

Het is een speciale dag voor safaripark Beekse Bergen. Tijger Angara is namelijk bevallen van 3 kleine Siberische tijgertjes.

Demi Schoenmakers

De welpjes heten Aida, Radames en Amneris en zijn vernoemd naar het openluchtconcert Aida. Moeder Angara en haar welpjes maken het goed.

Trots

"De geboorte van de 3 jonge tijgers is voor Beekse Bergen een speciaal moment. Deze welpjes zijn het eerste nestje tijgerwelpjes in Safaripark Beekse Bergen sinds 2008 en ook het eerste nestje van Angara. We zijn ontzettend trots en kunnen niet wachten tot de hele familie zichtbaar is voor onze bezoekers", vertelt Rens Willemsen, general manager Safaripark Beekse Bergen.

Bedreigde diersoort

Twee jaar geleden zijn de tijgers Angara en Yarko naar het Safaripark verhuisd in het kader van een Europees fokprogramma. Siberische tijgers behoren tot de lijst bedreigde diersoorten. Naar schatting bestaat de populatie Siberische tijgers ongeveer uit 500 wilde tijgers en 500 tijgers verspreid over verschillende dierenparken in de wereld, waarvan 300 in Europa. De wilde tijgers leven alleen in de natuur in Azië.

null Beeld

null Beeld

Langzaam zelfstandig

Tijgerwelpjes worden volledig blind geboren. De moeder blijft de eerste weken dichtbij haar welpen en laat haar jongen enkel alleen als ze op zoek gaat naar voedsel voor zichzelf. Na twee weken breken bij de welpjes de tanden door en gaan de oogjes open. De welpjes zullen de komende drie weken nog niet zichtbaar zijn omdat ze nog niet op eigen benen kunnen staan. Na ongeveer twee maanden drinken de jongen al minder melk bij de moeder en beginnen ze met het eten van vlees. Al na een half jaar kunnen de jongen jagen en na één jaar zijn ze zelfstandig.

Aida in concert

Hoofdrolspelers April Darby (Aida), Willemijn Verkaik (Amneris) en Freek Bartels (Radames) van Aida in concert zijn vereerd dat de babytijgers naar hen zijn vernoemd. Maandag 6 mei komt April op kraamvisite om vader en moeder te feliciteren.

Bijzonder avondje uit

De tijgertjes zijn dus vernoemd naar de hoofdpersonages van het openluchtconcert Aida. Heb jij zin in avondje weg? Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Aida in Concert. Het unieke openluchtconcert met de fantastische muziek van niemand minder dan Elton John. Boek nu je kaarten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: Safaripark Beekse Bergen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden